Mopon ja moottoripyörän pysäköinti

Moottoripyörän pysäköinti

Moottoripyörällä pysäköimisen säännöt ovat lähtökohtaisesti samat kuin autoilla. Maksullisilla paikoilla maksettu lippu tulee kiinnittää moottoripyörään. Mikäli maksullisessa parkkiruudussa on useampi moottoripyörä, vaaditaan jokaiselta oma pysäköintilippu. Lipusta kannattaa ottaa itselle kuva, jotta pystyt todistamaan maksaneesi pysäköintimaksun lipun kadotessa. Kiekkoa ei tarvitse käyttää, mutta samat aikarajat ovat pysäköinnissä silti voimassa.

Mobiilimaksu on helppo vaihtoehto pysäköintimaksun suorittamiseen.

Moottoripyörille löytyy omia liikennemerkein merkittyjä pysäköintipaikkoja. Erilliset mopo-/ja moottoripyöräpaikat ovat maksuttomia.

Mopon pysäköinti

Mopon pysäköinnissä säännöt ovat pääsääntöisesti samat kuin moottoripyörän pysäköinnissä. Maksullisilla paikoilla maksettu lippu tulee kiinnittää mopoon. Mikäli maksullisessa ruudussa on useampi mopo, vaaditaan jokaiselta mopolta oma pysäköintilippu. Lipusta kannattaa ottaa itselle kuva, jotta pystyt todistamaan maksaneesi pysäköintimaksun lipun kadotessa. Kiekkoa ei tarvitse käyttää, mutta samat aikarajat ovat pysäköinnissä silti voimassa. Merkittyjen pysäköintipaikkojen ja erillisten mopopaikkojen lisäksi mopon saa kuitenkin pysäköidä myös:

  • jalkakäytävälle niin, ettei se haittaa jalankulkua (muista huomioida myös esim. lastenvaunujen ja pyörätuolien vaatima tila)
  • pihakadulle

Maksullisella paikalla

  • osta pysäköintilippu automaatista
  • ota lipukkeesta kuva
  • kiinnitä lipuke niin että tarkastaja löytää sen

Muista mobiilimaksu Easypark-, Parkman- tai Moovy- sovelluksella.