Yhteiskäyttöiset kulkuvälineet

Muista

  • Liiku sähkökäyttöisillä ja -avusteisilla kulkuvälineillä vain pyörätiellä tai ajoradalla.
  • Huomioi muut liikkujat ja sopeuta nopeus tilanteen mukaan.
  • Pysäköi niin, ettei pysäköinti haittaa muuta liikkumista.

Yhteiskäyttöiset kulkuvälineet ovat saapuneet Turkuun helpottamaan kaupunkilaisten liikkumista. Uudenlaiset liikennevälineet mahdollistavat eri kulkumuotojen yhdistelyn, jolloin alkumatkan voi taittaa esimerkiksi Fölin bussilla ja matkaa voi jatkaa vaikka sähköpotkulaudalla tai kaupunkipyörällä. Kulkuneuvon vuokraaminen on ekologista ja liikkumisvälineissä riittää valikoimaa erilaisiin tarpeisiin.

Kaupunki- ja sähköpyörät

Liikkuminen on vaivatonta, kun nappaa alleen pyörän. Föli-fillareilla ajetaan asemalta asemalle ja käytössä on tavallisten pyörien lisäksi kymmenen sähköpyörää. 10Bikesin sähköpyörällä voi lähteä myös pidemmälle, vaikkapa Saariston rengastielle.

Lisäksi Turussa toimii pyöräkyytejä tarjoava Biketaxi, joka kuljettaa matkustajia sähkökäyttöisillä pyörillään, tutummin riksoilla. Pyörä on varustettu sadepäivän varalta kuomulla.

Sähköpotkulaudat

Helpotusta Turun keskusta-alueella liikkumiseen tuovat sähkökäyttöiset potkulaudat, joilla matka taittuu nopeasti. Sähköpotkulaudalla liikkuvia koskevat samat säännöt kuin pyöräilijöitä.

Potkulaudan voi pysäköidä käytännössä minne tahansa, kuitenkin muut liikkujat huomioiden. Kesän 2021 kokeiluna potkulaudoille on myös osoitettu maalausmerkein pysäköintialueita, joihin laudat soveltuvat pysäköitäviksi.

Yhteiskäyttöautot

Autoa ei aina tarvitse omistaa, vaan sellaisen voi tarvittaessa vuokrata vaivattomasti. Yhteiskäyttöautot sopivat hyvin niin lyhyelle kuin pidemmällekin reissulle, ja niiden avulla myös muutot hoituvat helposti.

Veneet

Merellisestä Turusta saa tuntuman vuokraamalla veneen. Sähkökäyttöisillä Låna-veneillä voi ajella Aurajoessa, Buster Rentin ja Skipperin veneillä pääsee nauttimaan meri-ilmasta kauempanakin.