Jatkuvan haun omakotitontit

Tontteja on runsaasti haettavana. Tontteja löytyy tällä hetkellä Jäkärlästä, Paattisilta ja Yli-Maariasta. Tonttilistaa päivitetään seuraavaksi 3.10., jolloin hakuu palaa mm. tontti Haarlasta Kuukuja 6 (tontilla rakennusjätettä), Toijaisista tontti Siskonkuja 9 ja Yli-Maariasta tontti Luuttukatu 3.

Huom! Ohjeita omakotitontin hakijoille on päivitetty ja rakennussuunnitelmien ennakkokyselystä rakennusvalvonnassa on luovuttu. Huomioithan kuitenkin, että varmistat rakennusvalvonnasta suunnitelmien soveltuvuuden tontille ennen kauppakirjan tai vuokrasopimuksen allekirjoitusta.

Mikä on jatkuvan haun omakotitontti?

Jatkuvan haun omakotitontti on haettavana ympäri vuoden. Jatkuvan haun tonttien listaa täydennetään kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä, mahdollisesti edellisen kuukauden aikana jakamatta jääneillä tai peruuntuneilla tonteilla.

 • Tontit luovutetaan kulloinkin voimassa olevalla vyöhykehinnalla ostettavaksi tai vuokrattavaksi siten, että perusvuokra lasketaan 4 % mukaan kiinteistön pääoma-arvosta.
 • Luovutuspäätös tontista tehdään Turun Kaupungin tonttipäällikön päätöksellä kahdeksan (8) kuukauden ajaksi.
 • Vuokrasopimus/kauppakirja on allekirjoitettava erikseen sovittuna ajankohtana kahdeksan kuukauden kuluessa luovutuspäätöksestä, muutoin päätös katsotaan rauenneeksi.

Tonttien hakuaika on merkitty tonttikohtaisesti.

 • Pääsääntöisesti tontin hakuaika päättyy ja tontti poistetaan jatkuvan haun listalta sen arkipäivän jälkeen, jolloin tontista on jätetty yksi tai useampi osto- tai vuokraushakemus.
 • Osalla tonteista on kuitenkin hakuaika 14 vrk ja tontti poistetaan listalta vasta tämän jälkeen, jos tonttiin on kohdistunut hakemus tai hakemuksia.
 • Jos tonttiin kohdistuu useampia luonnollisen henkilön hakemuksia, arvotaan tontti hakijoiden kesken.
 • Yritys voi saada tontin vain, jos luonnollisen henkilön hakemuksia ei ole.

Tonttien hakeminen

Tontteja haetaan karttapohjaisella sähköisellä haulla.

 1. Uudet jatkuvan haun tontit näkyvät palvelussa listan ylimpänä kohdassa: ”Omakotitontit (jatkuva haku, kuun alussa julkaistut)".
 2. Hae haluamaasi tonttia valitsemalla tontit tiedoista ”Hae tonttia”. Voit valita hakemukseen 1-20 tonttia.
 3. Valittuasi haluamasi tontit, luo käyttäjätunnus seuraamalla ohjeita.
 4. Järjestä valitsemasi tontit mieluisuusjärjestykseen, mikäli tontteja on useampi kuin yksi. Mieluisuusjärjestystä käytetään vain siinä tapauksessa, että sama taho olisi saamassa useamman tontin.
 5. Kaikki hakijat tulee lisätä toiminnolla "Lisää uusi hakija". Vähintään yhden hakijoista tulee tehdä vahva tunnistautuminen ennen hakemuksen lähettämistä.
 6. Toimita hakemus käsittelyyn toiminnolla "Lähetä hakemus".
 7. Saat sähköpostivahvistuksen hakemuksen saapumisesta. Viestissä tulleen linkin kautta voit selata hakemusta ja seurata sen tilaa.
 8. Saat sähköpostiisi ensitiedon päätöksestä, mutta virallinen tieto toimitetaan myöhemmin postitse.

Nyt tontttien tarkastelu ja haku onnistuu myös mobiililaitteella!

Jatkuvassa haussa olevat omakotitontit (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoja:
Ritva Tuomainen
Laura Niemi

 

 

Asiasanat: