Rivi- ja kerrostalotontit

Turun kaupungin yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen tarkoitetut tontit luovutetaan pääsääntöisesti tarjouskierroksilla, joita järjestetään vuosittain keväällä. Kaupungin tavoitteena on tonttien nopea toteutuminen, laadukas suunnittelu ja rakentaminen sekä asumisen kannalta joustavat ja innovatiiviset ratkaisut.

Tarjouskierroksilta jääneet tontit ovat vapaasti haettavissa ja löytyvät sähköisestä karttapalvelusta.

Yhtiömuotoisista asuntotonteista voi tarjota joko ostohintaa tai perusvuosivuokraa. Perusvuosivuokra on 4 % tontin pääoma-arvosta. Kaupunki pidättää oikeuden pyytää lisäselvityksiä ja tarjouksia sekä hylätä kaikki tarjoukset.

Tonteista laadittavat kauppakirjat tai maanvuokrasopimukset tehdään kaupungin normaalien kauppakirja- tai vuokrasopimusehtojen mukaisesti tarvittaessa täydennettynä tonttikohtaisilla ehdoilla.

Tarjouksia voi jättää sähköisesti karttapalvelustamme.

Tarjouksen tekeminen

Ohje palvelun käyttöön:

  1. Yhtiömuotoiset asuntotontit näkyvät palvelussa Rivi- ja kerrostalotontit otsakkeen alta ja näkyvät kartalla punertavalla värityksellä.
  2. Tarjouksen jättämiseen pääsee valitsemalla kunkin tontin kohdalta ”Hae tonttia”. Hakemukseen voi valita 1-8 tonttia.
  3. Luokaa itsellenne käyttäjätunnus palvelussa.
  4. Järjestäkää valitsemanne tontit mieluisuusjärjestykseen, mikäli tontteja on useampi kuin yksi.
  5. Täyttäkää joko ostotarjous- tai vuokratarjoussarake riippuen siitä haluatteko ostaa vai vuokrata tontin. Vuokra lasketaan siten, että se on 4% ostotarjouksesta.
  6. Kaikki hakijat tulee lisätä toiminnolla ”Lisää uusi hakija”. Vähintään yhden hakijoista tai yrityksen yhteyshenkilön tulee tehdä vahva tunnistautuminen ennen hakemuksen lähettämistä.
  7. Täytä suunniteltu rakennustyön aloitusajankohta.
  8. Täytä kohdassa ”Muut tiedot” kysytyt lisätiedot.
  9. Toimita hakemus käsittelyyn toiminnolla ”Lähetä hakemus”.
  10. Saat antamaasi sähköpostiin varmistuksen hakemuksen saapumisesta. Voitte selata lähettämäänne hakemusta ja seurata sen tilaa kirjautumalla hakupalveluun sähköpostiin tulleen linkin kautta.

Valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavat enimmäistonttihinnat (ARA)
Turun seudun enimmäistonttihinnat (linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätietoja
Hannu Kirjonen
Essi Korpela