Turun kaupunginteatterin peruskorjaus ja laajennus

Arkkitehtisuunnittelijat ja kuvien oikeuksien haltijat: Aleksi Myyryläinen, Pauno Narjus, LPR arkkitehdit Oy

Turun kaupunginteatterissa suoritetaan peruskorjaus ja laajennus. Laajennustyön näkyvin muutos on 3-kerroksisen takanäyttämön rakentaminen. Lisäksi laajennusosan myötä teatterin henkilöstön tilat siirtyvät ja teatteriin rakennetaan keittiö. Uudistuksen tarpeessa olleet verstastilat uusitaan ja laajennetaan, samoin myös tekniikan, puvustus- rekvisiitta- ja lavastustilat. Teatterin näyttämöistä Pikkolo siirtyy Sopukan tiloihin ja Sopukalle rakennetaan uudet tilat. Näyttelijöiden pukuhuoneet päivitetään myös ajan tasalle.

Turun kaupunginteatterin peruskorjauksen ja laajennusosan urakat toteuttaa Skanska Talonrakennus Oy. Rakennustyöt ovat alkaneet työmaan perustamisella ja uudisosan perustustyöt alkavat vielä syyskuun 2015 aikana. Aikataulun mukaan toukokuussa 2017 teatteri pääsee muuttamaan takaisin tiloihin ja elokuussa 2017 teatteri on valmis aloittamaan esitystoimintansa. Urakan aikana Volter Kilven katu on suljettuna ja ns. hämähäkkitontti työmaa-alueena.

Turun kaupunginteatteri on perustettu vuonna 1946. Teatteritalo, jossa Turun kaupunginteatteri sijaitsee, otettiin käyttöön vuonna 1962. Talon ovat suunnitelleet arkkitehdit Aarne Hytönen, Risto-Veikko Luukkonen ja Helmer Stenros. Urakan ajaksi Turun kaupunginteatteri siirtyy Logomoon, jonne on rakennettu tilat varta vasten teatteritoimintaan.

Asiasanat: