1,5 asteen elämä -kampanja

Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailu kannustaa opiskelijoita luomaan kestäviä ratkaisuja!

 

Beyond 2030 Challenge -tiedekilpailu on loistava mahdollisuus Suomen toisen asteen opiskelijoille kehittää tulevaisuuden ratkaisuja yhdessä korkeakoulujen ja yritysten kanssa. Kilpailu kannustaa nuoria syventymään heitä kiinnostavaan kestävän kehityksen haasteeseen ja luomaan ympäristöä ja yhteiskuntaa tukevia ratkaisuja tieteen ja teknologian keinoin.

Ympäristöämme ja yhteiskuntaamme uhkaavat tällä hetkellä haasteet, joita emme ole kohdanneet koskaan aikaisemmin. Beyond 2030 Challenge on mukana kehittämässä vastauksia näihin haasteisiin varmistamalla tulevaisuuden tekoja varten vaadittavan tiede- ja teknologiaosaamisen. Rohkaisemme Suomen nuoria kohti tieteen ja teknologian koulutus- ja urakenttää ja tuemme kilpailuumme osallistuvia nuoria heidän projektiensa toteutuksessa – Teknologiakampus Turun korkeakouluopiskelijat valmentavat ja tukevat osallistujia heidän projektinsa aikana. Lisäksi kilpailijat saavat tukea projekti-ideoidensa kehittämiseen kilpailun sponsoreilta, jotka inspiroivat nuoria tuomalla esiin oman yrityksensä kestävän kehityksen toimia ja ratkaisuja kilpailun nettisivuilla julkaistavissa artikkeleissa.

Tiedekilpailu toimii alustana ja ponnahduslautana nuorille, jotka haluavat tarttua näihin haasteisiin ja luoda omat tulevaisuuden ratkaisunsa, joiden avulla pelastaa ympäristö ja ihminen.

Turun kaupunki mukana kampanjassa

Olemme mukana Turun kaupungin 1,5 asteen kampanjassa! Turun kaupungin tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2029. Se on rohkea tavoite, ja mukaan tarvitaan kaikki kaupunkilaiset. 1,5 asteen elämä on kampanja, jonka avulla Turku haluaa kannustaa asukkaita ja yrityksiä tekemään ilmastoystävällisiä valintoja. Teot voivat olla pieniä ja helppoja arjen tekoja, mullistavia keksintöjä tai kaikkea siltä väliltä.

On myös hyvä muistaa, että ilmastoystävällinen elämä ei ole luopumista ja kurjuutta, vaan se tuo myös terveyttä ja hyvinvointia elämäämme ja synnyttää parhaimmillaan uutta liiketoimintaa.

Kampanja perustuu Pariisin ilmastosopimukseen, jonka tavoitteena on pysäyttää ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen.

#hiilineutraali2029#turku#kylmääki

Vieraile kampanjan kotisivuilla www.turku.fi/ilmasto