Kuukauden esine

Kuukauden esine -sarja esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia. Kuukausittain esitellään esine tai taideteos, josta kertova juttu ilmestyy Aamuset-lehdestä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset.

Uusimmat blogipostaukset

Suolavettä vaivoihin

1.4.2018 09.45 - Heidi Korhonen-Tuominen
Kevät on päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoillakin tunnetusti mahataudin kulta-aikaa. Olisikohan tämän lasipullon sisällöstä apua, jotta kyseiseltä taudilta voisi välttyä?

Halikon Puotilan kuppikivi

1.3.2018 08.15 - Eleonoora Vuorela
Tarkkasilmäinen saattaa löytää Halikon Puotilan tilalta rautakautisen kuppikiven. Pellon reunalta löytyvässä kivessä oleva vaatimaton syvennys kertoo suomalaisten vanhoista uskomuksista.

Sydämenlyöntejä ystävänpäivään

1.2.2018 08.15 - Ringa Takanen
Pieni amoriini on valmistettu tunnetussa Meissenin posliinitehtaassa Saksassa. Rakkauden lähettiläs Amor, tai Kupido, takoo pienellä vasaralla alasimen päällä pihtiotteessa olevaa sydäntä.

Povauksia helmojen kätköistä

1.1.2018 02.45 - Anu-Riikka Leppänen
Pallon päällä seisoo Fortuna. Antiikin roomalaisten onnen jumalatar kuvattiin usein pallon tai pyörän päällä seisovana. Fortuna oli ihmisten vaihtelevan onnen henkilöitymä ja oraakkelijumalatar. Kreikkalaisessa tarustossa Fortunaa vastasi Tykhe, sattuman ja menestyksen jumalatar.

Itsenäisyyden vuosipäivä 1940

1.12.2017 08.00 - Marjo Aurekoski-Turjas
Ensimmäinen talvisodan jälkeinen itsenäisyyspäivä Turussa. Auransillalta kuvattu rintamamiesten ohimarssi on saapunut kaupungintalon kohdalle. Talvisessa viimassa liehuvasta Suomen lipusta katse siirtyy kulkueen loppupäähän, joka häämöttää Aurakadun ja Eerikinkadun kulmassa.

Sivut