Kuukauden esine

Kuukauden esine -sarja esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia. Kuukausittain esitellään esine tai taideteos, josta kertova juttu ilmestyy Aamuset-lehdestä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset.

Uusimmat blogipostaukset

Ansiotyössä Barkerin tehtaalla

1.2.2019 15.35 - Venla Liikanen
Hede-Foto: Puolauskone käyttäjineen Barkerin tehtaalla, 1950-lukua.

Työ ja tulevaisuus

1.1.2019 08.00 - Riina Tiainen
Wäinö Aaltosen museon terassilla kolme pronssifiguuria seisoo tervehtimässä ohikulkijoita. Raivaaja varjostaa kädellä silmiään ja tähyää kohti vielä kesyttämättömiä maita.

Piparkakkujen monet muodot

3.12.2018 10.24 - Leena Vuorio
Piparkakkujen juuret johtavat muinaiseen Egyptiin. Silloin niitä tosin pidettiin enemmän lääkkeinä kuin herkkuina. Nimensä pipari on saanut pippurista, jota nämä lääkeleivät sisälsivät. Pippurin uskottiin parantavan muun muassa masennusta ja heikkoa näköä.

Hiussuortuvia muistoksi

1.11.2018 08.15 - Anu-Riikka Leppänen
Ruustinna Emma Åsbrink lahjoitti jälkisäädöksellään Sigrid Rindellille sormuksen, jonka kylkiä pitkin kulkee avattavat kannet. Kansien alle on upotettu hiuksista tehty punos. Ruustinna oli syntynyt vuonna 1850, mutta kuolinvuosi ei ole tiedossa.

Hiidenkiuas

1.10.2018 10.27 - Johanna Viitaharju
Ihminen tarvitsee tarinoita yhtä välttämättä kuin vettä ja leipää. Niitä luullaan vain viihdykkeeksi, mutta aikanaan ne selittivät ympäröivän maailman ilmiöitä. Selitysten avulla ihminen saattoi luoda toimintamalleja, vaikuttaa niillä elinpiiriinsä ja hallita siten omaa elämäänsä.

Sivut