Kuukauden esine

Kuukauden esine -sarja esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia. Kuukausittain esitellään esine tai taideteos, josta kertova juttu ilmestyy Aamuset-lehdestä joka kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona.

Tältä sivulta löydät blogin tuoreimmat kirjoitukset.

Uusimmat blogipostaukset

Lapsuuden melankoliset, mutta makeat muistot

1.10.2020 08.45 - Ching Lam Yeung
Kun miettii lapsuusajan muistoja, jotkut niistä voivat olla selviä ja vilkkaita, ja toiset hämäriä. Siinä missä lapsuuden muistot ovat joskus katkeransuloisia, kuvataiteilija Minna Maija Lappalaisen (s. 1963) taideteos Pikkuprinsessat on makea ainakin materiaaliltaan.

Satumainen tonttu

2.9.2020 08.00 - Jenni Mäki
Tonttu. Nykyisin sana saa useimmat ihmiset ajattelemaan lapsuuden jouluja ja sitä aikaa, kun piti käyttäytyä erityisen kiltisti, koska tontut vahtivat lapsia ja raportoivat joulupukille. Mielikuva tontusta on yleensä valkopartainen punaisiin pukeutunut jouluinen hahmo.

Elokuun ihme

5.8.2020 08.00 - Marjo Aurekoski-Turjas
Kesää on vielä jäljellä, mutta valmistautumisen talveen voi jo aloittaa. Kotimainen superfood odottaa ottajaansa niin metsissä kuin torikojuissakin.

Conrad Gessnerin ihmeelliset satueläimet

1.7.2020 08.00 - Oona Seppänen
Lapsuudesta muistuu usein mieleen ihastuttavat ja mielikuvitukselliset sadut. Satumaailma vie kuulijan usein keskiajan mystiseen, tarunhohtoiseen ja mielikuvitukselliseen maailmaan, jossa eli tultasyökseviä lohikäärmeitä, kammottavia merihirviöitä ja pelottavia piruja.

Ennen Ainua – tuttisarvet vauvojen ruokinnassa

27.5.2020 09.35 - Emmi Kivimäki
Tuttipullo, tuttu kapistus monelle. Imeväiset saavat siitä tarvittaessa nauttia juomaa ja ruokaa. Mutta millä entisajan vanhemmat ruokkivat pieniä lapsiaan, kun muovipulloja iloisine eläinkuvioineen tai korvikemaitoa eivät vielä ollut saatavilla?

Sivut