Hannunniityn päiväkodin vierailu Kulkurin Valssissa

Hannunniitun päiväkodin esikoululaisryhmä vieraili Kulkurin Valssissa maaliskuun alussa.

Kokoonnuimme yhdessä talon valoisaan saliin, Talvipuutarhaan. Eskarilaiset astelivat asukkaiden eteen ryhdikkäästi rivissä ja aloittivat vierailun esittämällä kaksi kaunista laulua. Asukkaat seurasivat lasten laulua tarkkaavaisesti ja hymyillen. Tämän jälkeen vuorossa oli kaikkien yhteinen jumppahetki Jumppalaulun (”pää, olkapää, peppu...”) säestyksellä. Osa asukkaista innostui jumppaamaan nopeammin ja nopeammin, kuten laulussa leikitään.

Seuraavaksi lapset selittivät asukkaille sanoja kuvakorteista. ”Se on pyöreä ja pomppii...”, ”Se on vihreää ja kasvaa kesällä..”, kuvailivat lapset. Asukkaat arvasivat hienosti lasten selittämät sanat ja silminnähden innostuivat tästä hauskasta pelistä. Lapsetkin vaikuttivat tykkäävän, vaikka mikrofonin käyttö olikin heille uutta ja jännittävää.

Sanaselityspelin jälkeen lapset ohjattiin pöytiin istumaan yhdessä asukkaiden kanssa. Jokaiseen pöytään jaettiin paperia ja värikyniä, joilla lapset saivat piirtää yhdessä asukkaiden kanssa. Lasten käsistä syntyi upeita, värikkäitä taideteoksia, jotka lapset lahjoittivat asukkaille. Piirtämishetken kruunasi yhteinen karkki- ja mehutarjoilu, jonka aikana asukkaat ja lapset rupattelivat keskenään.

Jatkamme yhteistyötä Hannunniitun päiväkodin kanssa heti, kun se on mahdollista. Sitä ennen pyrimme tuomaan iloa asukkaiden arkeen viikoittaisilla, tuvissa tapahtuvilla toimintatuokioilla, joiden sisältönä on mm. yhteislaulua, levyraatia, sanaselityspelejä, tietovisailua, jumppaa ja keskustelua- ja muistelua.  Jokaisessa tuvassa on lasitettu parveke, joka on varmasti kevään tullen auringon paistaessa yhä ahkerammassa käytössä. Tänä poikkeuksellisena aikana jatkamme arkea asukkaiden kanssa mahdollisimman normaalisti nauttien kiireettömyyden tunteesta ja arjessa tapahtuvista pienistä kohtaamisista.

Tietoa kirjoittajasta

Nina
Halkola
Toiminnanohjaaja, Kulkurin Valssi
Hyvinvointitoimiala