Mitä uusi vuosi 2020 tuo tullessaan Vuokkokotiin?

Uusimmat vanhusten asumispalveluyksiköt Vuokkokoti ja Kulkurin Valssi ovat olleet toiminnassa nelisen kuukautta.

Kahdeksasta yksiköstä asukkaita ja henkilökuntaa muutettiin uusiin tiloihin. Hektisen muuttorumban jälkeen toiminta alkaa vakiintua ja katse kohdistetaan tulevaan.

Uutena asiakasvastaavana Vuokkokodissa voin todeta, että meillä tapahtuu ja paljon! Vuosi 2020 tuo tullessaan uusia mielenkiintoisia yhteistyökuvioita, joissa lanseeraamme täysin uutta toimintaa vauvasta senioriin. Joulun alla saimme jo alkuun yhteistyön päiväkotilasten kanssa, kun tonttukulkueet ja kuusen koristelijat ilostuttivat vanhusten arkea. Säännöllinen toiminta vauvasta senioriinjatkuu tulevanakin vuotena yhteistyössä päiväkodin, kaupungin varhaiskasvatuksen ja seurakunnan kanssa.

Vapaaehtoistoiminta näkyy myös päivittäisessä virikeohjelmassa. On ilo nähdä, että innokkaita vapaaehtoisia riittää. Meille voi tulla tekemään asukkaiden kanssa mitä vaan oman osaamisen ja intressien mukaan. On se sitten laulamista, lukemista, askartelua, leipomista tai vaikka ulkoilua. Kaikenlainen läsnäolo asukkaan arjessa on tärkeää. Otamme mielellämme uusia vapaaehtoisia vastaan.

Asukaslähtöisyys on meille ensiarvoisen tärkeää ja keskitymme sen kehittämiseen ja omaisyhteistyöhön. Asukkaan ja omaisen ääni on kuulemisen arvoinen, joten asukasraadit ja omaisten säännölliset tapaamiset antavat meille toiminnan kannalta tärkeää palautetta. Keväällä 2020 vanhusten asumispalveluissa toteutetaan aiemmilta vuosilta tutut asukas- ja omaistyytyväisyyskyselyt. Lisäksi Vuokkokodissa on perustettu asukaslähtöisyyden kehittämiseen keskittyvä työryhmä, joka vie eteenpäin asukasasioita.

Asiakasvastaavan työtehtävä on uusissa yksiköissä ja vanhusten asumispalveluissa uusi. Työtehtävä tulee laajenemaan kaikkiin vanhuskeskuksiin ja tätä kautta esimiesten ja asiakasvastaavien työnjako muuttuu ja tiivis yhteistyö jatkuu; esimiehet keskittyvät henkilöstöhallinnollisiin asioihin ja asiakasvastaavat asukkaiden asioihin ja omaisyhteistyöhön.

"Talo jossa on elämää." Vanhusten asumispalveluissa lanseerattiin uusien yksiköiden muutosvalmennuksessa syksyllä 2019 ”slogan”, jonka jalkauttaminen jatkuu tulevana vuotena. Vuokkokodissa tämä näkyy jo päivittäisessä arjessa. Meillä tapahtuu paljon yhteisissä tiloissa, mutta myös tuvissa, jolloin toisista tuvista osallistutaan mukaan. Meille tulee yhteydenottoja eri tahoilta, jotka haluavat tulla tutustumaan uuteen yksikköön ja uusiin tiloihin. Olemme avoimia kaikelle joka rikastuttaa asukkaidemme arkea.

Vuokkokodissa on kahdeksan tupaa neljässä kerroksessa. Tuvissa on 14-15 asukasta. Vuokkokoti on asukkaan koti, jossa hänellä on oma yhden hengen huone omalla wc-kylpyhuoneella. Tuvan yhteisissä tiloissa toteutuvat päivittäiset ruokailut ja sosiaalinen arki muiden tupakavereiden kanssa. Vierailijoiden kanssa asukkaat voivat kahvitella omaisten tiloissa, joissa on tarjolla rauhallinen tila ja kahvitarpeet. Asukkaiden käytössä on ohjatusti kuntosali, iso monitoimitila, aistihuone, yhteiset saunatilat kahdessa kerroksessa ja rajattu turvallinen piha-alue. Asukkaat odottavat kovasti jo tulevan vuoden pihajuhlia ja makkaranpaistoa.

Asiakasvastaavana odotan kevättä, aidan toisella puolella heräileviä valkovuokkoja ja paljon yhteisiä ihania kokemuksia asukkaiden, hoitajien ja omaisten kanssa. Tehdään yhdessä tästä vuodesta erinomainen!

Tietoa kirjoittajasta

Mia
Siutla
asiakasvastaava Vuokkokoti
Hyvinvointitoimala
Kaupunginosa/alue: