Muistiviikkoa ja villaisia hartiahuiveja

Muistimessuilla jumpattiin robotin tahtiin ja Kerttulissa otettiin vastaan lähes 500 villahartiahuivia innokkailta neulojilta ja virkkaajilta.

Runosmäen vanhuskeskuksessa vietettiin syyskuussa talon asukkaiden kanssa muistimessuja ensimmäistä kertaa.

Iltapäivän ohjelmaan kuului erilaisten muistia aktivoivien tehtävien ja toiminnan ohella mm. mahdollisuus tutustua Zora-robottiin. Zoran kanssa pääsi pelaamaan mm. kivi, paperi, sakset -peliä. Vanhukset ilahtuivat myös Zoran vetämistä jumppahetkistä. Kädet ja jalatkin liikkuivat ilmassa tiuhaan Zoran mallin mukaan.

- En mää tommosen pikku-ukon kanssa ennen ole jumpannutkaan, yksi asukkaista totesi.

Jumppaa Zoran kanssa
Rentoutusta ja hartioiden hierontaa

Lisäksi Runosmäen vanhuskeskuksessa esillä olevat vanhat esineet, puvut ja laukut toivat muistoja mieleen. Pöytien ääressä oli melkein ruuhkaa - niin innokkaasti niihin tutustuttiin.

Lue koko juttu (turku.fi)

Katso myös video päivän tapahtumista:

'

Kerttuli sai lahjoituksena lähes 500 hartiahuivia

Erilaisia hartiahuiveja

Turun Diakoniakeskus järjesti yhdessä Kerttulin kanssa tempauksen, jossa toivottiin kiinnostuneiden kutovan villahartiahuiveja Kerttulin vanhusten asumisyksikön asukkaille. Hartiahuivit luovutettiin asukkaille Kerttulin syyskekkereissä 3.10., jonne kutsuttiin mukaan myös lahjoittajat.         

Ja kuinka paljon huiveja saatiin kokoon. Kerttulissa ei enää talven kylmimmilläkään ilmoilla tarvitse palella, sillä huiveja lahjoitettiin Kerttulin asukkaille peräti 480 kappaletta.

Kerttulin viriketoiminnan ohjaaja Leenamaija Keskinen oli todella ilahtunut ja yllättynyt huimasta huivimäärästä.

- Alun perin ajattelin, että jos 12 kappaletta saadaan kokoon, olemme tyytyväisiä.
- Monet lahjoittajat kysyivät, saavatko he kutoa ja lahjoittaa myös villasukkia. Toki me otimme vastaan niitäkin. Sukkia saimme kaiken kaikkiaan 61 paria, Keskinen toteaa ilahtuneena.

 Lue koko juttu (turku.fi)

Katso tunnelmia myös videolta:

Tietoa kirjoittajasta

Tiia
Laakso
Viestintäsuunnittelija