Portsakodin tehostetun palveluasumisenyksikön grillijuhlat

Perinteeksi muodostuneet osaston yhteiset grillijuhlat järjestetään yhden tai kahden kuukauden välein.
 

Asukkaat esittävät toivomuksia ruokalistan suhteen ja juhliin valitaan välillä myös kauden mukainen teema. Osaston asukasraati toivoi vaihtelua ruokailuun ja tiiviimpää yhdessäoloa oman osaston asukkaiden ja henkilökunnan kanssa, jonka seurauksena idea grillijuhlista toteutettiin ensimmäisen kerran. Koska juhla oli niin pidetty, se muodostui pysyväksi tavaksi.

Asukkaat nauttivat saadessaan itse valita mieleistään ruokaa ja ruokajuomaa. Suosikiksi on muodostunut perinteinen grillimakkara, salaatit ja olut sekä siideri. Juhlissa on ollut vuosien saatossa tarjolla myös mm. pitsaa, hampurilaisia ja joulun aikaan jouluruokia.

Päävastuussa juhlien suunnittelusta ovat olleet Joanna Laitinen ja Sari Kraatari

Asukkaat ovat olleet juhliin tyytyväisiä ja ottaneet innolla osaa ruokalistojen ideointiin. Juhlissa keskitytään yhdessäoloon ja hauskan pitoon ilman arjen roolijakoa.

Ruokapöydässä usein muistellaan mieliruokia ja niitä ruokia joita asukkaat ovat itse mieluiten valmistaneet perheilleen. Ruuan tuoksu ja yhdessäolo herättää asukkaissa myös muistoja matkoista ja paikoista missä he ovat käyneet.

 

Tuija Marje ja Terttu Marje sulattelevat ateriaa

Huhtikuun juhliin on yhdessä asukkaiden kanssa suunniteltu vapputeemaa ja ainakin munkkeja on ruokalistalla. Toivomuksena oli myös juustonaksuja ja shamppanjaa.

 

Joanna Laitinen

lähihoitaja

Maria Vane-Tempest

yksikön esimies