Portsakodissa vietettiin saaristoviikkoa

Saaristolaisviikosta on jo muodostunut perinne Portsakodissa. Yhteisölliseen tekemiseen osallistuvat kaikki: asukkaat, omaiset, vapaaehtoiset sekä koko talon henkilökunta.

Saaristolaisviikon idea on lähtöisin lähihoitaja Ritva Muuriselta. Ideasta on muodostunut hyvä konsepti, jota joka vuosi voi vähän muunnella. Hienointa viikossa on, että siihen osallistuvat kaikki.

Maanantaina Satuportsan päiväkotilapset vierailivat ruokasalissa. Aiheena oli merihenkinen askartelupaja.

Lapset saivat asukkaiden kanssa maalata rantakiviä ja kaarnaveneisiin asennettiin hienot purjeet. Veneistä tuli hieno laivue talon aulaan.
 

Iltapäivällä oli järjestetty asukkaille ja henkilökunnalle retki Aurajoen rantaan.

Tiistaina katseltiin meriaiheista diashowta. Asukkaat saivat kuvista inspiraatioita omien taulujen maalaamisen. Maalaustyöpajan taideteokset ovat nyt esillä taidekäytävällä talon kolmannessa kerroksessa.

Iltapäivällä Mikaelin seurakunnasta järjestettiin meriaiheinen hartaus.

Keskiviikosta on vuosien saatossa muodostunut markkinapäivä. Tällä kertaa myyjinä pihalla olivat Jaskan soppatykki, Oriflame-myyjä Ulla Ahti ja Vanha kanala. Karvakaverit Sointu ja Nana olivat myös paikalla asukkaiden ilona.

Kari Kannus esiintyi ja musiikki soi pihalla. Aurinko paistoi ja helli meitä. SPR.n vapaaehtoiset olivat henkilökunnan apuna ja auttoivat asukkaita ulkoilussa ja tarjoilivat asukkaille kahvia ja lettuja. Tilaisuudessa kaikilla taisi olla mukavaa, ainakin hymyt olivat herkässä.

Habib ja Sirpa nauttivat lämpimästä auringonpaisteesta.

Torstaina oli heti aamusta mahdollisuus osallistua saaristolaisleivän leivontaan. Tarjolla oli myös valmiiksi leivottua leipää.

Iltapäivällä ruokasalissa oli yleisöllekin avoin luento Turun veneveistämö 1889-1954, luennoitsijana amanuenssi Jarmo Saarinen Forum Marinumista.

Perjantaiaamu alkoi meriaiheisella yhteislauluhetkellä hyvinvointitilassa.

Viikko huipentui saaristolaishenkisiin lavatansseihin, Sekahaku ry:n tanssiryhmä tanssitti asukkaita ja esiintyi. Tunnelma oli katossa.

Tietoa kirjoittajasta

Maria
Vane-Tempest
yksikön esimies
Portsakoti