Unelmat voivat vieläkin toteutua

Meillä Turun vanhuspalveluissa on tänä vuonna käytössä unelmien rahasto, josta voimme täyttää pieniä ja tärkeitä unelmia asukkaillemme.

Älä koskaan lopeta unelmointia. Sano ne ääneen, sillä joku voi toiveesi täyttää.

Turun vanhuspalveluissa on tänä vuonna käytössä unelmien rahasto, josta voimme täyttää pieniä ja tärkeitä unelmia asukkaillemme. Esimerkiksi me täällä Kurjenmäkikodissa olemme kuunnelleet asukkaiden unelmia niin asukasraadeissa kuin arjen päivittäisissä keskusteluhetkissä.

Meillä asuva Maija ja hänen miehensä Hannu ovat olleet ahkeria käymään Ruotsin risteilyllä. Siitä Maija haikeana ja haaveillen kertoi meille asukasraadissa. Asia laitettiin vireille, ja kauniina kesäkuun maanantaiaamuna olimme sataman terminaalissa odottamassa laivaanpääsyä. Päivä meni vauhdilla ihania ruokia maistellen ja syöden. Laivalla tekemistä riitti pelillisiä ja musiikillisia ohjelmia seuraten sekä tietenkin ostoksia tehden. Rakkaalle aikaa suoden ja muistellen menneitä reissuja, uusista unelmoiden. Illalla palasimme takaisin entistäkin onnellisemman pariskunnan kanssa.

 

 

Kaksi meidän asukasta toivoi asukasraadissa pääsevänsä teatteriin. No, eihän siinä muuta kuin syksyn 2019 ohjelmaopas käteen, sitten yhteydenotto Turun kaupunginteatteriin ja paikat oli nopeasti varattu. Nyt odotamme syyskuun loppua innolla.

Keskusteluhetkessä vuoteen vierellä eräs mies kertoi haluavansa jotain erilaista ja hauskaa päivän iloksi. Siinäpä pulma. Mitä hauskaa, erilaista ja viihdyttävää sitä oikein keksisi? Eräänä päivänä töistä kotiin mennessäni näin Sirkus Finlandian mainoksen, joka kertoi sirkuksen olevan tulossa Turkuun. No mutta siinähän se. Vielä samana iltana laitoin sähköpostia Sirkus Finlandialle, ja ilokseni sainkin sieltä pian vastauksen. Heillä oli tarjota meille pitkäaikainen sirkustaiteilija ja juontaja Sebastian. Olin yhteydessä taiteilijaan itseensä, ja saimme kuin saimmekin sovittua ajan, jolloin hän pääsisi meille. Vierailu tapahtui nopealla aikataululla, koska heidän kiertueensa ei ollut kuin neljä päivää Turussa.

Ala-aulaan tehtiin sirkustunnelmaa ja popparit valmiiksi. Sebastian saapui ajallaan, ja ala-aula oli valmiina täynnä asukkaita pyörätuolein, vuotein ja tuolein. Mukana oli myös heidän omaisiaan ja henkilökuntaa, ja tunnelma oli hyvä. Näimme taikuutta ja jännitystä sekä vatsastapuhujan uskomattoman taidon keskustella Hector-nukkensa kanssa. Ala-aulastamme kaikui nauru ja käsien taputus. Hetki oli hauska ja erilainen. Läsnäolijat olivat tyytyväisiä, ja esityksen jälkeen saatiin nauttia poppareista. Kiitos Sirkus Finlandia ja Sebastian.

Vielä on vuotta jäljellä, ja asukkailta on tullut toive päästä uudestaan ravintolaan nauttimaan ruokailusta hyvässä seurassa ja isommalla joukolla. Toteutamme toiveen, tosin paikka ja ajankohta ovat vielä työn alla. Mutta onpahan meillä syy odottaa vielä jotain hyvää.

 

Ihmiset uskovat, että unelmat vaativat paljon työtä ja rahaa. Eivät ne vaadi. Pienet unelmat, kuten laivamatka, teatterireissu, sirkus tai ruokailu hyvässä seurassa ovat täysin toteutettavissa. Unelmat on mahdollista saavuttaa.

Mistä sinä unelmoit? Mikä unelmasi pysyy pinnalla kuukaudesta ja vuodesta toiseen? Olisiko jo aika toteuttaa se? Meilläkin pyritään tekemään ja toteuttamaan asukkaiden unelmat todeksi.

Tietoa kirjoittajasta

Reija
Vähämäki
Viriketyön ohjaaja
Hyvinvointitoimiala
Kaupunginosa/alue: