Vierailulla Silja Linen Baltic Princess laivalla

Kaksi Kurjenmäkikodin asukasta pääsi vierailemaan satamassa olleeseen Baltic Princess laivaan tiistaina 7.5.2019.

Maijan ja Taunon toiveesta aloimme järjestelemään ja kyselemään vierailua laivalle. Toive tuli molemmilta asukasraadissa esille. Saimmekin pian vastauksen ja meidät toivotettiin tervetulleiksi. Sovimme vielä päivämäärän ja käytännön asiat.

Lähdimme kohti satamaa Taunon sekä Maijan miehen Hannun kanssa. Tallink Siljan henkilökunta otti meidät todella lämpimästi ja ystävällisesti vastaan. Heillä oli satamassa seisontapäivät huoltoja ja korjauksia varten.

Kaksi laivaemäntää otti meidät ystävällisesti ja hymyillen vastaan. He ohjasivat meidät henkilökunnan puolelle, mistä pääsimme helpoimmin komentosillalle vievään hissiin. Käytävät olivat siellä kapeita ja ahtaita. Kuitenkin kaikki, joita kohtasimme, olivat meille ystävällisiä, hymyileviä ja toivottivat meidät tervetulleiksi.

Laivan kapteeni Martin Björkeli esitteli meille komentosillan ja kertoi työstään.

Hän kertoi myös perämiesten tekemästä työstä komentosillalla ja sen tärkeydestä. Henkilökunnalla pitää olla luottamus toisiinsa työn sujuvuuden ja matkan onnistumisen kannalta.

Aika meni nopeasti ja oli paljon ihmeteltävää. Asukkaamme olivat tyytyväisiä, iloisia ja liikuttuneita vierailusta. Lähtiessä otimme vielä kuvia ja henkilökunta toivotti meidät uudelleenkin tervetulleiksi.

Taksia odotellessa asukkaat kehuivat vierailua ja olivat tyytyväisiä. Suuret kiitokset Tallink Siljan Baltic Princess -laivan kapteenille ja koko henkilökunnalle lämpimästä ja mieleenpainuvasta vierailusta. Saimme hyvän mielen saadessamme täyttää kahden meidän asukkaan unelman.

 

Reija Vähämäki
viriketoiminnan ohjaaja
Vanhuskeskus 2

ja

Kristiina Hannula
lähihoitaja
Vanhuskeskus 2