Matkustan kanssasi - uusi juttusarja alkaa!

Olen löytänyt aviomieheni bussista! Hän oli kuljettajana Turun paikallisliikenteessä. Itse olin asiakkaana bussissa ja katselin, että onpa kivannäköinen kuljettaja. Jonkin ajan kuluttua hän pyysikin minut kahville. Viisi vuotta on oltu nyt yhdessä.

Tervetuloa seuraamaan Föliblogia ja matkustan kanssasi -juttusarjaa, jossa tutustutaan kanssamatkustajiin. Ensimmäisenä esittelyvuorossa on työmatkansa fölillä taittava lietolainen Jenni Hiltunen, 31 vuotta.

 1. Mitä Fölin linjoja käytät? Linjaa 6 Liedon ja Turun välillä, sekä myös linjoja 13 ja 18. Jatkossa työpaikan vaihtumisen myötä myös linjaa 32.
 2. Mihin kaikkialle kuljet bussilla? Pääsääntöisesti töihin, mutta myös kauppaan sekä vapaa-ajalla mihin milloinkin.
 3. Onko käytössäsi Fölin matkakortti ja jos niin mikä niistä? Kausikortti.
 4. Miten lataat kortin; palvelupisteessä, latauspisteessä, netissä vai bussissa? Netissä. Nettilatauspalvelu on kauhean kätevä, koska ei tarvitse kantaa käteistä mukana ja voi myös ladata kortin silloin, kun itselle parhaiten sopii.
 5. Oletko käyttänyt Fölin mobiililippusovellusta ja jos olet niin mitä lippuja olet ostanut sitä kautta? Ei ole ollut tarvetta, koska käytän matkakorttia.
 6. Paras bussimuistosi elämäsi varrelta? Olen löytänyt aviomieheni bussista! Hän oli kuljettajana Turun paikallisliikenteessä. Itse olin asiakkaana bussissa ja katselin, että onpa kivannäköinen kuljettaja. Jonkin ajan kuluttua hän pyysikin minut kahville. Viisi vuotta on oltu nyt yhdessä ja vuosi naimisissa.
 7. Jutteletko bussissa vierustoverille? Joskus tulee juteltua. Useimmiten kuitenkin vain tutuille kanssamatkustajille.
 8. Mitkä asiat koet tärkeänä joukkoliikenteen käyttäjän näkökulmasta?  Sen, että bussinkäyttö on helppoa ja ekologista.
 9. Miten vietät bussimatkasi? Luurit korvilla musiikkia kuunnellen. Jos matkustan äidin tai jonkun kaverin kanssa niin juttelen hänen kanssaan, mutta yksin matkustaessa kuuntelen musiikkia.
 10. Käytätkö julkista liikennettä myös matkustaessasi muualla Suomessa tai ulkomailla? Ulkomailla en ole juurikaan käyttänyt julkista liikennettä, mutta muualla Suomessa kyllä. Joukkoliikenteen käyttö muissa kaupungeissakin on ollut ihan helppoa, vaikka systeemit ovatkin jonkin verran toisenlaiset kun täällä.
 11. Käytätkö Fölin reittiopasta tai pysäkkiaikatauluhakupalveluita? Pysäkkiaikataulua tulee katsottua aika usein pysäkkiaikatauluhakupalvelusta, koska sieltä näkee kätevästi milloin tulee seuraava bussi. Töistä lähtiessä varsinkin tulee tarkistettua, mihin bussiin kannattaa hypätä ja koska se saapuu.
 12. Onko Fölin alkaminen neljä vuotta sitten vaikuttanut joukkoliikenteenkäyttöösi? Ei ole, samalla lailla käytän kuin ennenkin. Ehkä kuitenkin asuinpaikkaan se on vaikuttanut, sillä uutta kotia etsiessämme mietimme, että voimme hyvin muuttaa Turusta Lietoon, sillä sinnekin pääsee Fölillä! Nyt sitten asumme Liedossa.
 13. Mitä sinulle tulee mieleen sanasta föli? Bussi! Ennen sana merkitsi ennemminkin mukaan ottamista tai mukaan tulemista, mutta nyt se on synonyymi bussille.

Nimi: Jenni Hiltunen
Ikä: 31 vuotta
Asuinpaikkakunta: Lieto
Ammatti: Kokki
Harrastukset: Partio, kuntosali

Tietoa kirjoittajasta

Turun seudun joukkoliikenne Föli
Föli tarjoaa monipuolisia joukkoliikennepalveluita Turun kaupunkiseudulla; Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa ja Ruskolla.