Sirpa kulkee töihin bussilla tai föllärillä

Minulle tulee föli-sanasta mieleen sujuvat arkimatkat. Ja tietysti myös mielenkiintoinen, innostava työpaikka!

Nimi: Sirpa Korte
Ikä: 48 v
Asuinpaikkakunta: Turku
Ammatti: Joukkoliikennepalvelujohtaja
Harrastukset: Luen kirjoja ja käyn joskus jumpassa. Matkustan silloin kun mahdollista.

Matkustan kanssasi -juttusarjassa esitellään nyt turkulainen 48-vuotias Sirpa Korte. Sirpa työskentelee joukkoliikennepalvelujohtajana. Hän juttelee mielellään bussissa vierustoverille ja testaa aina ulkomailla ollessaan paikallisen joukkoliikenteen.

 1. Mitä Fölin linjoja käytät? Eniten linjaa 1, mutta vaihtelevasti 50-linjoja, 14, 15, 32, 42, 220, 221 jne.
 2. Mihin kaikkialle kuljet bussilla? Kuljen töihin joko föllärillä tai bussilla. Joskus innostun kävelemään, mutta silloin tarvii kyllä olla aika kaunis aamu. Käyn fölillä myös mummolassa ja ystävien ja sukulaisten luona.
 3. Onko käytössäsi Fölin matkakortti ja jos niin mikä niistä? Minulla on kausikortti. On tosi kätevää, kun voi käyttää bussia ja fölläriä miettimättä matkojen määrää.
 4. Miten lataat kortin? Lataan aina netissä. Lataan koko perheen kortit.
 5. Oletko käyttänyt Fölin mobiililippusovellusta ja jos olet niin mitä lippuja olet ostanut sitä kautta? Olen käyttänyt silloin, kun ostin ulkopaikkakuntalaiselle ystävälleni lipun.
 6. Paras bussimuistosi elämäsi varrelta? Bussissa on yleensä rentouttavaa ja mukavaa. Paras bussimuistoni on Moskovasta. Olin 17-vuotias ja iltamyöhällä matkalla bussilla hotellille. En huomannut omaa pysäkkiä, ajoimme sen ohi, oli pimeää ja kaupunki oli vieras. Kuljettaja lupasi, että kun ollaan palaamassa päätepysäkiltä, niin hän neuvoo missä minun pitää jäädä pois. Niinpä hän kesken matkan kuulutti koko bussille, että ”nuori neiti, seuraavana on teidän pysäkkinne!”. Kyllä olin helpottunut ja kiitollinen!
 7. Jutteletko bussissa vierustoverille? Tykkään jutella vieruskaverin kanssa, mutta tietysti sen mukaan, huvittaako vieruskaveria jutella. Jos istun yksin, olen omissa mietteissäni ja katselen maisemia.
 8. Mitkä asiat koet tärkeänä joukkoliikenteen käyttäjän näkökulmasta? Kaikista tärkeimpänä näin käyttäjänäkökulmasta pidän helppoutta. Bussiin hyppääminen on niin kätevää – ei tarvitse huolehtia polttoaineesta, ei parkkipaikoista, ei vakuutusmaksuista. Voi lepuuttaa mieltään matkalla.
 9. Miten vietät bussimatkasi? Rentoudun joko maisemia katsoen tai vierustoverin kanssa rupatellen. En yleensä someta tai lue sähköposteja matkalla, koska bussimatka on juuri se kaivattu hetki hengähtää ilman puhelinta.
 10. Käytätkö julkista liikennettä myös matkustaessasi muualla Suomessa tai ulkomailla? Menen Helsinkiin aina junalla tai bussilla. Ulkomailla on pakko päästä kokeilemaan joukkoliikennettä, vaikka muu ryhmä ronkuisi mennä taksilla.
 11. Käytätkö Fölin reittiopasta tai pysäkkiaikatauluhakupalveluita? Käytän reittiopasta ja pysäkkiaikatauluhakua jatkuvasti.
 12. Onko Fölin alkaminen neljä vuotta sitten vaikuttanut joukkoliikenteenkäyttöösi? On vaikuttanut, mutta ennen kaikkea siihen on vaikuttanut muutto Turkuun.
 13. Mitä sinulle tulee mieleen sanasta föli? Sujuvat arkimatkat. Ja tietysti myös mielenkiintoinen, innostava työpaikka!
 14. Haluatko kertoa jotain muuta? Kannattaa kokeilla fölläreitä, ne ovat myös talvella käytössä!

 

Nimi: Sirpa Korte
Ikä: 48 v
Asuinpaikkakunta: Turku
Ammatti: Joukkoliikennepalvelujohtaja
Harrastukset: Luen kirjoja ja käyn joskus jumpassa. Matkustan silloin kun mahdollista.

Tietoa kirjoittajasta

Turun seudun joukkoliikenne Föli