Sirpa Laurent kulkee työmatkansa bussilla

Bussissa kulkeminen on huoletonta menoa, ei tarvitse laskea oman auton kuluja.

Matkustan kanssasi  -juttusarjassa esitellään nyt tyytyväinen Föli-työmatkakortin käyttäjä. Sirpa Laurent työskentelee lähihoitajana Runosmäen Vanhuskeskuksessa. Hänellä on käytössään Turun kaupungin työntekijöilleen tarjoama työsuhdematkalippu eli Fölin työmatkakortti.

Turun kaupunki maksaa matkakortista verovapaan maksimimäärän eli 25 euroa kuukaudessa, jolloin 30 päivän kausikortista jää työntekijälle maksettavaksi vain 30 euroa ja 90 päivän kausikortista 73 euroa eli vain noin 25 euroa kuukaudessa.

 

1. Millaisiin matkoihin käytät joukkoliikennettä?
Käytän joukkoliikennettä tällä hetkellä kaikkiin tekemiini matkoihin. Lisäksi käytössäni on myös polkupyörä, jota käytän satunnaisesti.

2. Miten pitkä matka sinulla on töihin?
Työmatkani on yhteen suuntaan 12 kilometriä.

3. Miten kuljit työmatkat ennen Föli-työmatkakorttia?
Työmatkoja on tullut kuljettua niin henkilöautolla, polkupyörällä kuin bussillakin.

4. Pääsetkö töihin kätevästi bussilla?
Asumme Haritussa ja työpaikkani on Runosmäessä, pääsen kätevästi perille linjalla 18, minun ei tarvitse siis edes vaihtaa bussia keskustassa! Linja 18 on tiuhaan liikennöity, joten aikataulut sopivat hyvin.

5. Korvaako Föli-kortti nyt vaikkapa automatkoja?
Minulla ei ole enää lainkaan omaa autoa käytössä vaan kuljen bussilla töihin, kauppaan, harrastuksiin, seurakuntaan ja sukulaisiin. Olen vannoutunut bussinkäyttäjä.

6. Miten uskot kortin vaikuttavan kulkemisiisi jatkossa?
Työmatkat sujuvat hyvin yhdellä bussilla. Ei tarvitse huolehtia siitä, ehtiikö ajoissa vaihtobussiin vaan voi vaan rentoutua ja nauttia matkasta joko töihin tai kotiin.

7. Aiotko kokeilla myös Föli-fillareita eli Turun kaupunkipyöriä?
Olemme mieheni kanssa keskustelleet fölläreiden käytöstä, mutta toistaiseksi olemme käyttäneet vain omia polkupyöriä. Ehkä joskus!

8. Aiotko suositella etua myös muille?
Ehdottomasti! Bussin käyttö on suositeltavaa kaikille, sillä se on ekologista ja edullista. Työmatkakortilla se on vielä normaaliakin edullisempaa. Jotkut eivät halua kulkea bussissa ruuhka-aikaan, kun se vie enemmän aikaa, mutta asenne ratkaisee. Bussissa näkee ja kuulee kaikenlaista, matkoista pitää osata nauttia!

9. Arvostatko työsuhde-edussa myös muita asioita kuin sen edullisuutta?
Joukkoliikenteen ekologisuus on minulle tärkeää. Bussilla kulkeminen on ilmastoystävällistä, kun ei tarvitse ajaa henkilöautolla töihin.

10. Miltä työmatkat Fölillä tuntuvat? Vaikuttaako Fölillä kulkeminen päivän fiilikseen, kun ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa tai miettiä auton tankkaamista tai muita autoiluun liittyviä asioita?
Bussissa kulkeminen on huoletonta menoa, ei tarvitse laskea oman auton kuluja. Olen positiivinen ja iloinen bussin käyttäjä. Bussissa kulkeminen tuo uusia tuttavuuksia ja se on niin edullistakin, vain 30 euroa per kuukausi.

Työmatkakortti on aivan tavallinen Fölin kausikortti, jolla voi liikkua Fölin liikenteessä myös vapaa-ajalla ja sillä voi tehdä rajattoman määrän matkoja Fölin bussi- ja vesibussiliikenteessä. Fölin kausikortit sisältävät myös Föli-fillareiden käyttöoikeuden.

Lue lisää: foli.fi/tyomatkakortti