Syysterveiset blogimme lukijoille!

Turun seudun tulkkikeskus toivottaa lukijoilleen turvallista ja ruskansävyistä syksyä!

Syksy on pyörähtänyt käyntiin Turun seudun tulkkikeskuksessa vilkkaasti. Tulkkikeskus muutti syyskuussa uuteen toimitilaan korttelin päähän entisestä sijainnista. Uudet tilat ovat kuitenkin toistaiseksi tyhjät ja hiljaiset, kolkotkin, sillä toimistolta puuttuu ihmisten tuoma vilinä ja elämä. Tulkkikeskuksessa odotellaan jo aikaa, jolloin laaja työyhteisö olisi jälleen koolla yhteisessä kahvipöydässä.

Turun kaupungilla on voimassa etätyösuositus niissä työtehtävissä, joissa etätyön tekeminen on ylipäätään mahdollista ja järkevää. Työtä voidaan kuitenkin järjestellä työyksiköissä monin eri tavoin, muun muassa työtehtävien ja asiakaspalvelutarpeiden mukaan, turvallisuusnäkökohdat ja työhyvinvointikin keskiössä. Turun seudun tulkkikeskuksessa noudatetaan hybridimallia, sillä uusi toimitila mahdollistaa hienosti turvallisen etä- ja lähityön yhdistelemisen. Turvavälejä ja etäisyyksiä voidaan toimistolla pitää, sillä tilaa on riittävästi, käsidesiä on saatavilla kaikissa työskentelytiloissa ja käsiä pystyy pesemään usealla eri vesipisteellä. Toimistolla työskentelevät pitävät taukoja porrastetusti.   

Asioimistulkit lähtevät kenttätyöhön kodeistaan, eivätkä toimistolta, ja toimistohenkilöstö vuorottelee etä- ja lähityössä muun muassa omien työtehtäviensä, työn sujuvuuden ja asiakaspalvelun vaatimusten mukaisesti. Yhteisen sähköisen työkalenterin avulla toimistohenkilöstö näkee reaaliajassa, missä kollegat kulloinkin työskentelevät ja montako henkilöä on toimistolla kunakin päivänä. Etätyökalut, kuten Microsoft Teams, ovat ahkerassa käytössä. On todennäköistä, että tulkkikeskuksessa jatketaan hybridimallissa työskentelyä koko loppuvuoden, sillä korona näyttää kiihtyvän myös Varsinais-Suomessa.

Syyskuussa tulkkikeskuksessa oli TET-harjoittelija turkulaisen peruskoulun yhdeksänneltä luokalta. Hänen ottamista taidokkaista kuvista saamme nauttia tässä ja tulevissa blogijulkaisuissa.

Turun seudun tulkkikeskus toivottaa lukijoilleen turvallista ja ruskansävyistä syksyä!

Kuva by Roope Vuorilehto

 

Tietoa kirjoittajasta

Turun seudun tulkkikeskus