Turun seudun tulkkikeskuksen kesäterveiset lukijoille

Rentouttavia kesälomapäiviä niitä viettäville ja työniloa työssä ahertaville, uskollisille blogimme lukijoille!
Kevät oli ennennäkemätöntä aikaa meille kaikille. Koko maailmaa ravistellut pandemia ja sen mukanaan tuomat yllättävät muutokset mullistivat työelämää myös meillä Turun seudun tulkkikeskuksessa. Olemme joutuneet reagoimaan poikkeustilanteen nopeisiin käänteisiin ja sopeutumaan pikaisesti uudenlaisen työn tekemisen tapaan sekä totutelleet sietämään uudenlaista epävarmuutta ja stressiä. Monet ovat tunteneet huolta, jotkut jopa pelkoa, uuden ja tuntemattoman tilanteen edessä. Tässä vaiheessa voimme jo varovasti kääntää katsetta menneeseen kevätkauteen ja todeta, että työyhteisönä olemme viimeistään nyt osoittaneet – lähinnä itsellemme -, että meiltä löytyy joustavuutta, osaamista ja ammattitaitoa saada työt sujumaan parhaalla mahdollisella tavalla myös äkillisissä poikkeusolosuhteissa. Kiitos siitä kuuluu osaavalle henkilöstöllemme.
 
Nyt asteittain purkautuvat rajoitukset ja suunnitelmat työyhteisömme hallitusta paluusta takaisin etätyöstä toimistolle tuovat mukanaan toivon pilkahduksen paluusta normaalimpaan työarkeen. Poikkeusolojen aikana ikävöimme työyhteisöämme, yhteisiä nauruntäyteisiä kahvitaukoja ja sitä ihan tavallista, tuttua työarkea. Kotitoimistossa etätöitä tehdessä on ollut erityisen ikävä työpaikan ergonomisia työpuitteita ja työasentoja sekä niitä sopivasti työpäivän rutiineja rikkovia pieniä kohtaamisia työkavereiden kanssa. Vaikka työyhteisö onkin nyt saanut toteuttaa vuorovaikutusta ja viestintää monenlaisten viestintätapojen, etäalustojen ja -sovellusten kautta, on kasvokkain tapahtuvalla vuorovaikutuksella aina erityinen sijansa, erityisesti monikulttuurisessa työyhteisössä.   
Haasteista on selvitty yhdessä, ja olemme oppineet ja kasvaneet paljon tämän meitä kaikkia koskettaneen kriisin aikana. Työtavat ja -otteet ovat kehittyneet ja olemme toivottavasti löytäneet luovuuden sisältämme. On varmaa, että monet muutokset ovat tulleet jäädäkseen, eikä paluuta täysin entiseen työelämään ole.
 
Me Turun seudun tulkkikeskuksessa olemme tehneet kaikkemme palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin tulkkaus- ja käännösasioissa. Olemme tarjonneet ohjausta ja neuvontaa muun muassa siinä, miten viranomaiset voivat hoitaa maahanmuuttaja-asiakkaiden kohtaamiset etänä neuvottelupuhelun avulla tai miten erilaisia kokousalustoja käytetään. Asioimistulkkauksia on hoidettu poikkeustilan aikana tavalliseen tapaan paikan päällä, puhelin- ja neuvottelupuheluina sekä useiden erilaisten kokousalustojen kautta videokuvallisen etäyhteyden välityksellä. 
Toivottavasti tämä poikkeuksellinen maailmanaika on saanut meistä jokaisen pohtimaan sitä, mikä elämässä on tärkeää juuri nyt ja mitä haluamme tehdä sillä ajalla, joka meille on annettu. Toivottavasti jokainen kulkee juuri sillä polulla, jolla on hyvä kulkea ja joka on itselle sopivin. Ja jollei vielä kulje, nyt jos koskaan on aika uskaltautua ottamaan ne ensimmäiset pienet askeleet kohti itselle merkityksellistä elämää.
 
Koettelevan koronakevään jälkeen ansaitsemme lepoa ja rentoutumista. Nauttikaamme kesästä, auringosta, Suomesta ja lintujen tarjoamista kesäisistä ilmaiskonserteista. Kävelyretki metsään on täynnä aisteja hiveleviä elämyksiä. Monimuotoinen lähiluontomme tarjoaa meille ravitsevaa superruokaa villivihannesten muodossa ja marjat kypsyvät hyvää vauhtia meidän terveydeksemme. Otetaan kaikki irti tästä ihastuttavasta vuodenajasta ja kerätään voimia työntäyteiseen syksyyn.
Rentouttavia kesälomapäiviä niitä viettäville ja työniloa työssä ahertaville, uskollisille blogimme lukijoille!
 
Kesäterveisin,
Turun seudun tulkkikeskuksen väki
 
 

Tietoa kirjoittajasta

Turun seudun tulkkikeskus