Kukkuu kokoelmista!

Blogissa avataan näkökulmia Turun museokeskuksen kokoelmiin.

Uusimmat blogipostaukset

eläimenmallinen piipunpesä visakoivusta, yksityiskohta

Kokoelmanosto: Visa kuninkaallinen

11.1.2021 08.48 - Mikko Urpo
Visa kuninkaallinenSuomen arvokkaimpiin puulajeihin kuuluva visakoivu on kuninkaallisten sukua. Nykyaikana sen rinnalle on tullut nopeammin kasvava mikrolisätty kuningatarvisa, yksi visaklooneista.
Per Brahen patsas, jossa 1600-luvun asuun pukeutunut seisova mieshenkilö. Taustalla pyöreät valokehät, jouluvalot Brahenpuiston vihreällä nurmikolla

Ajankohtaista: Jouluinen Turku pukeutuu parhaimpiinsa

18.12.2020 15.25 - Ville Kaakinen
Lähden nykydokumentaariselle kävelylle aurajokivartta pitkin, tavoitteenani valokuvata kaupungille pystytettyjä jouluvaloja. Satamasta keskustaan päin matkatessani huomioni kiinnittää ensimmäisenä Teatterisilta, joka on valaistu punaisen ja vihreän sävyin vuodenajan mukaisesti.
Piirroshahmot piirileikissä kuusen ympärillä, maassa on lunta ja taivas on tummansininen.

Kokoelmanosto: Jouluisia herkkuja

7.12.2020 11.00 - Jonna Nokelainen
Jouluaattona sitä vielä kaipaa rosollin, kinkun ja laatikoiden päälle pientä makeaa. On aika nostaa tarjolle konvehtirasia ja herkuttelu joulun makeisilla voi alkaa.
Työpöytä, jonka päällä tietokone, kahvimuki ja vanhoja kirjoja.

Museoarki: Harjoittelu blogin päätoimittajana

23.11.2020 11.19 - Jonna Nokelainen
Aloitin syyskuussa kolmen kuukauden korkeakouluharjoittelun Kokoelmat ja kulttuuriperintö -yksikössä tehtävänäni Kukkuu kokoelmista! -blogin uudistustyö ja toimittaminen.
Pääkuvassa Lisie Nyström, mies ja kaksi varttuneempaa naista.

Kokoelmanosto: Lisi, Lisie, Lizzie – kiehtova Lisie Nyström

11.11.2020 12.00 - Minna Ijäs
Nuori nainen, noin keski-ikäinen mies ja kaksi vanhempaa naista yhdessä kuvassa, läheisiä toisilleen. Miestä naurattaa. Hän todennäköisesti pitelee toisessa kädessään laukaisinta. Nuori nainen katselee vakavana sivulle. On 1910-luku ja kuva on otettu sisällä kodissa.

Sivut