Ajankohtaista: Jouluinen Turku pukeutuu parhaimpiinsa

Jos Teatterisillan valot ovatkin suosittu kuvauskohde, ei rinnalla kalpene yhtään tuomiokirkon joulukuusi. Komeantuuhea kuusi paistattelee huomiossa, kun sen ohittajat eksyvät ajatuksistaan jättiläisen nähdessään.

Lähden nykydokumentaariselle kävelylle aurajokivartta pitkin, tavoitteenani valokuvata kaupungille pystytettyjä jouluvaloja. Satamasta keskustaan päin matkatessani huomioni kiinnittää ensimmäisenä Teatterisilta, joka on valaistu punaisen ja vihreän sävyin vuodenajan mukaisesti. Moni parveilee sillalla, älypuhelimia kaivetaan taskuista ja sosiaalinen media täyttyy jouluisen värisistä kuvista.

Teatterisillan jouluvalot. Kuva: Ville Kaakinen / TMK.
Teatterisillan jouluvalot Aurajoen varrelta nähtyinä. Kuva: Ville Kaakinen / TMK.

Jos Teatterisillan valot ovatkin suosittu kuvauskohde, ei rinnalla kalpene yhtään tuomiokirkon joulukuusi. Komeantuuhea kuusi paistattelee huomiossa, kun sen ohittajat eksyvät ajatuksistaan jättiläisen nähdessään. Valaistu maamerkki on monelle ohimenevän hetken ajan pikkupako arjen kiireistä.

Tuomiokirkon joulukuusi. Kuva: Ville Kaakinen / TMK.

 

Tuomiokirkon joulukuusi. Kuva: Ville Kaakinen / TMK.

Tuomiokirkolle päin katsoo myös Per Brahen patsas, jonka ympärillä Brahenpuisto hohtaa joulun kunniaksi uudenlaista valoa. Eriskummalliset valopallot ja niitä kuvaavat puhelimet tuovat loistetta muuten pimenevään iltaan.

Joulukuusen koristepallon muotoiset jouluvalot Brahenpuistossa. Kuva: Ville Kaakinen / TMK.

Henkilökohtainen suosikkini taitaa kuitenkin olla Piispankadun puustoon asennettu punahohteinen palloasetelma. Kun saavun Piispankadulle, kaupunki valmistautuu jo yöpuulle. Yhdeksän aikaan yksinäinen Wolt-lähetti nostaa töiden lomassa katseensa hetkeksi ylös, puhelimen ruudulta piispankadun jouluvaloihin.

Piispankadun jouluvaloja. Kuva: Ville Kaakinen / TMK.
Piispankadun jouluvaloja. Kuva: Ville Kaakinen / TMK.

Pitkä pimeä tie johdattaa valokuvaajan lopulta tutustumaan myös seudun lähiövaloihin. Halistenkosken lenkkipoluilta päästyäni huomaan, että Halisten päätienvarren puut ovat saaneet valojuovat jouluasuikseen.

Valaistut puut Halisissa. Kuva: Ville Kaakinen / TMK. 

Myöhään kotimatkalla ilahdun vielä satamassa: yöksi ankkuroitu Förikin on saanut oman joulukuusen. 

Förin joulutunnelmaa. Kuva: Ville Kaakinen / TMK. 

 

Tietoa kirjoittajasta

Ville
Kaakinen
Valokuvaaja
Turun museokeskus
Asiasanat: