Kulttuuriblogi

Kulttuurin ajankohtaiset kuulumiset

Lue mitä verhojen takana tapahtuu ja miten tapahtumat syntyvät. Vinkkejä Turun kaupungin kulttuuriin.

Uusimmat blogipostaukset

1600-luvun kartta Turun kaupungista

Hei, tavataanko lenkillä?

17.5.2021 09.28 - Leena Lehmusto
Tiesitkö, että Turun keskustaan ja sen ympäristöön on tehty kävelykarttoja, joissa kerrotaan patsaista, vanhoista rakennuksista tai muusta Turun historiasta. Näillä reiteillä ei oteta aikaa eikä vaadita mitään kummallista osaamista, ainoastaan älypuhelin tai painettu kulttuurikuntoilukartta.
Katetulla ulkoilmanäyttämöllä liikkuu ihmisiä toppatakeissaan

Lokikirjamerkintä Kailon saaresta 

7.5.2021 13.46 - Emmi Kantonen
Tutkimuskohteesta Ajankohta: varhainen toukokuu vuonna 2021 Maantieteellinen sijainti: Kailon saari, Naantali Ympäristö: saariolosuhteet, tuulta, välillä ripottelee, välillä auringon pilkahduksia 

Miten kirjastoista tehdään kansanvallan foorumeita?

3.5.2021 14.00 - Ville Sirkiiä
Kirjastot on Suomessa perinteisesti nähty politiikasta ja kaikenlaisesta politikoinnista vapaina tiloina. Tämä on käytännössä tarkoittanut sitä, että poliitikot ja päivänpolttavat yhteiskunnalliset aiheet ovat loistaneet poissaolollaan monien kirjastojen tapahtumatoiminnassa.
Henkilö nojaa seinää vasten ja lukee kirjaa.

Huoneiden kirjan lavastus ja visuaalisuus – dialogia suunnitelman ja sattuman välillä

22.4.2021 10.05 - Johanna Latvala
Satapäinen taiteilijajoukko muuttaa tyhjillään olevan labyrinttimaisen talon ennenkokemattomaksi elämykseksi Huoneiden kirja -suurteoksellaan. Elokuussa avautuvaan immersiiviseen, monitaiteiseen ja -aistiseen esitykseen kävellään sisään.

Nyt kerätään muistoja, kuvia ja tarinoita Turun lähiöistä

20.4.2021 10.32 - Milla-Lotta Kemiläinen
Merkittävä osa Turun seudun asukkaista asuu 1950-luvulta alkaen rakennetuissa kerrostalovaltaisissa lähiöissä. Lähiössä kaikki tärkeä löytyy läheltä: luonto, leikkikaverit ja lähikauppa. Ja tarvittaessa helpot ja nopeat liikenneyhteydet muualle.

Sivut