Kulttuuriblogi

Kulttuurin ajankohtaiset kuulumiset

Lue mitä verhojen takana tapahtuu ja miten tapahtumat syntyvät. Vinkkejä Turun kaupungin kulttuuriin.

Uusimmat blogipostaukset

Kamerunilainen tanssiryhmä

Kotouttavaa kulttuuritoimintaa

30.1.2023 14.39 - Karoliina Virkkunen
Aloitin Turun vapaa-ajanpalveluissa maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuustyön kulttuurikoordinaattorina viime vuoden marraskuussa, eli melko hiljattain. Valmistuin viime vuonna uskontotieteestä, ja olen erityisesti syventynyt monikulttuurisuuden teemoihin.

Lukutaidon tukemisessa tarvitaan kirjastoja jatkossakin

16.1.2023 11.27 - Rebekka Pilppula
Opetus- ja kulttuuriministeriön Sivistyskatsaus ilmestyi viime viikolla ja on ensimmäinen koko ministeriön toimialaa tarkasteleva tilannekuva. Siinä on tarkastelu myös kirjastonkäytön muutoksia ja tehty hälyttäviä huomioita, mikä on herättänyt vilkasta keskustelua kirjastoissa.

VASKIn kokoelmalinjaukset korostavat kirjaston tehtävää monipuolisten aineistojen tarjoajana

19.12.2022 11.14 - Kaisa Hypén
Vaski-kirjastot uudistivat kokoelmalinjauksensa 13.12. Viimeksi vuonna 2018 päivitettyjä linjauksia on haluttu katsoa kriittisesti, koska maailma ja sen myötä myös kirjastojen aineistot muuttuvat.

Joulun alla tontut liikkuu hyvää tehden…

5.12.2022 11.49 - Minna Ijäs
Kuvassa ryhmä lapsia on pukeutunut tontuiksi. Yhdellä etummaisista tontuista on kädessään kori. Takarivistä taas kurkotellaan kovasti, jotta oma nenän pää näkyisi kunnolla kuvassa. Tonttujen on tarkoitus lähteä keräämään lahjoituksia vähävaraisille.

Turvakengät, mittanauha ja nippu ketteriä kehittämisideoita

28.11.2022 08.37 - Susanna Kolehmainen
Uuden äärelläPari ensimmäistä kuukautta uudessa kirjastopalvelusuunnittelijan pestissä alkaa olla takana. Työn sisältö on muotoutunut uomaansa ja monipuoliset työtehtävätkin ovat pikkuhiljaa tulleet tutuiksi, tai ainakin tutummaksi.

Sivut