Kulttuuriblogi

Kulttuurin ajankohtaiset kuulumiset

Lue mitä verhojen takana tapahtuu ja miten tapahtumat syntyvät. Vinkkejä Turun kaupungin kulttuuriin.

Uusimmat blogipostaukset

Vapaa taide ja moraalipaniikki

15.10.2018 09.31 - Jonni Saloluoma
Onko oikein tehdä muiden kärsimyksestä taidetta – vai onko tärkeämpää käsitellä taiteen avulla asioita joista muuten vaiettaisiin?

Konserttien tekstittämisessä saa olla osa musiikillista yhteisöä

8.10.2018 17.04 - Susanna Lehtonen
Olen Susanna Lehtonen ja työskentelen Turun konserttitalon asiakaspalvelussa ja lipunmyynnissä. Varsinaisen työni ohella teen tekstityksiä erilaisiin laulumusiikkiproduktioihin.

Joka kuu on lukukuu!

28.9.2018 13.02 - Leena Hiltunen
Lokakuussa koko Turku lukee. Ja mikä ettei, lukeminen ja kirjojen maailmaan uppoaminen on ihanaa. Oman lapsuuteni lukuharrastuksesta muistan, että Kirsi Kunnaksen kirja Tiitiäisen satupuu teki lähtemättömän vaikutuksen.

Musiikista kirjoittamisen ihastuttava mahdottomuus

25.9.2018 14.57 - Kimmo Korhonen
Miten kirjoittaa musiikista? Miten syntyvät sinfoniakonserttien käsiohjelmatekstit?Silmiini on useasti osunut sama lausahdus, joka ainakin kerran oli laitettu jazz-pianisti Thelonius Monkin suuhun: "Kirjoittaa musiikista on hiukan samaa kuin tanssia arkkitehtuurista."

Lapsinäyttelijänä ammattiteatterissa

17.9.2018 10.00 - Eemeli Heiniö
Mun roolihenkilö on 11-vuotias Ben. Ben ei tunne sen isää kovin hyvin, koska isä ei asu niiden kanssa. Sitten Benin äiti sairastuu syöpään ja Ben joutuu olemaan iskän kanssa vaikka ei haluaisi. Varissuo-musikaali kertoo erilaisista ihmisistä ja kaikesta mitä niiden elämässä tapahtuu.

Sivut