5 maksutonta vinkkiä kevääksi

Opi uutta helposti ja mukavasti!

Uuden oppiminen on kivaa ja välttämätöntä. Aina ei tarvitse lähteä pitkään kestävälle kurssille, vaan voi poiketa iltapäivällä kirjastossa tai eväsretken lomassa työpajassa.

Toisinaan uusia näkökulmia saa ihan vain katsomalla tuttua ympäristöä eri valossa.

1 Klassista museossa ja juurimusiikkia kirjastossa

Aina ei tarvitse lähteä lähistagea pidemmälle kuuntelemaan musiikkia. Kun astuu oman mukavuusalueen ulkopuolelle, voi löytää uusia ja yllättäviä elämyksiä. Kannattaa ainakin kokeilla!

Wäinö Aaltosen museon tiistaisarjassa voi nauttia laadukkaasta klassisesta musiikista koko kevään ajan. Musiikkia ja runoa -sarja on muuttanut entistä upeampaan ympäristöön Turun linnaan.

Pääkirjaston musiikkiosastolla voit tutustua juurimusiikkiin kolmena iltana. Pieni ja kotoisa tila on sopiva rentoon syventymiseen.

2 Sukella valomaahan

Seikkailupuisto ja sen lähiympäristö muuttuu talvilomalla Lasten valomaaksi. Voit kierrellä tapahtumassa omaan tahtiin koko illan.

Seikkiksen leikkivälineet ovat myös normaalisti käytössä. Alle 10-vuotiaat tarvitsevat aikuisen mukaan, mutta sellainen varmasti löytyy helposti, sillä puistossa on näkemistä kaikenikäisille.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä SirkusUnionin kanssa ja valosuunnittelusta vastaa Antti Kulmala.

Lasten valomaa
la 23.2. klo 17–21

Lasten liikunnan ihmemaa Kupittaan urheiluhallissa. Kuva: Mika Okko

3 Liikkumisen riemua ja sirkustelua sunnuntaisin

Energiaa riittää ja pakkasessa ei voi olla loputtomiin? Lasten liikunnan ihmemaassa on tarjolla paljon erilaisia liikuntavälineitä, jotka ovat vapaasti käytettävissä. Ihmemaa saattaa olla vieläpä lähellä, sillä niitä on yhdeksässä eri paikassa ympäri Turkua.

Kaikenikäisille tarkoitetussa työpajassa voi kokeilla sirkusvälineillä taiteilua Seikkiksessä. Voit tulla hetkeksi kokeilemaan tai olla pidemmän aikaa. Sirkusohjaaja opastaa välineiden käytössä.

Sunnuntaisin klo 17–19

Sunnuntaisin klo 11–13

Kuralan talvi. Kuva: TMK / Raakkel Närhi

4 Taiteilua Kuralan Kylämäessä

Kuralan Kylämäessä pääset taiteilemaan ja kokeilemaan eri tekniikoita verstaalla. Kevään aikana luvassa on maalausta, kipsi- ja savitöitä. Samalla voit tehdä eväsretken ja tutustua Kuralan perinnemaisemaan. Kuralan ulkoilualue on aina auki.

Taitotiistait Kuralan Kylämäen Kokeiluverstaalla
Tiistaisin klo 13–17.30

5 Opi uutta valokuvasta tai ilmastonmuutoksesta

Miltä historia näyttää, kun sitä tarkastellaan valokuvien, television tai valeuutisten kautta? Haluatko kuulla kertomuksia, miten muuttaminen toiseen maahan on vaikuttanut ihmisiin?

Sää kiinnostaa ja sen muuttumisesta puhutaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Lähde luennolle kuuntelemaan ja oppimaan lisää!

Lisää tapahtumia

Pinkin värinen neliö, jossa lukee Turku Kulttuuri.

Tietoa kirjoittajasta

Kulttuuria
Turussa
Turun kaupunki
Siellä missä sinäkin. Turun kaupunki tarjoaa kulttuuria, elämyksiä ja kohtaamisia!
Asiasanat: