Festivaalisarja yhteistyön ytimessä

Archipelago Sea Jazz -festivaaleja yhdistävät yhteiset arvot sekä rakkaus jazzmusiikkiin ja saaristoon.

 

Archipelago Sea Jazz on neljän jazzfestivaalin sarja heinä-elokuussa. Mukana ovat jo kahdeksankymmentäluvulla käynnistyneet Baltic Jazz Taalintehtaalla ja Korpo Sea Jazz Paraisilla, sekä toista kertaa järjestettävät Turku Sea Jazz Forum Marinumin alueella ja Åland Sea Jazz Maarianhaminassa. Neljän kunnan alueella toteutettava kulttuuritoiminta synnyttää elinvoimaa ja edistää kansainvälistä matkailua Saaristomeren, Ahvenanmaan ja Varsinais-Suomen alueella. 

 

Yhteiset tavoitteet

Jokaisella festivaalilla on omanlaisensa ohjelma ja profiili. Archipelago Sea Jazz -festivaaleja yhdistävät yhteiset arvot sekä rakkaus jazzmusiikkiin ja saaristoon.

 

Yhtenä tavoitteenamme on saattaa Archipelago Sea Jazz -festivaalisarja valtakunnalliseen ja kansainväliseen tietoisuuteen. Tulevaisuuden tavoitteissa siintää yhteistyö Itämeren alueen jazzfestivaalien kanssa. Paikallistasoa ei myöskään voi unohtaa. Paikallisten ihmisten innostaminen ja osallistaminen on tärkeää erityisesti pienillä paikkakunnilla. Baltic Jazzilla ja Korpo Sea Jazzilla on pitkäaikaista kokemusta paikallisuuden merkityksestä. Festivaali on monelle vuoden kohokohta ja siihen osallistutaan yhtä lailla yhteisöllisistä kuin sisällöllisistä syistä. Tapahtumien järjestäjät, yleisö, vapaaehtoiset, yrityskumppanit ja muut mukana olevat luovat paikan yhteistä historiaa, veto- ja jopa pitovoimaa. 

 

Kestävä kehitys

Ympäristön vaaliminen on erittäin tärkeässä roolissa, erityisesti tuotettaessa tapahtumia herkässä saaristoluonnossa. Korpo Sea Jazzin metsäkonsertit vievät yleisön konkreettisesti luonnon helmaan, pois kaupunkien sykkeestä. Ympäristökumppaniemme John Nurmisen Säätiön ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa teemme ohjelmallista yhteistyötä ja mm. lahjoituksia festivaaliemme pääsylipputuotoista. Olemme rakentamassa Ekokompassia, tavoitteenamme on saada sertifikaatti jo tämän kesän festivaalien jälkeen.

Metsäkonsertti, by Korpo Sea Jazz

Toinen meille tärkeä kestävän kehityksen teema on tasa-arvo ja olemme mukana inkluusiota lisäävässä We Speak Gay -yhteisössä. Yhdessä muiden jäsenten kanssa luomme sateenkaariystävällisempää Suomea. Sateenkaarimatkailijat ovat iso ja kiinnostava matkailijaryhmä, joka tulisi huomioida nykyistä laajemmin. Tapahtumilla ja saaristolla on paljon tarjottavaa myös heille.

 

Toivotamme aurinkoista ja tapahtumarikasta kesää kaikille!

Kädet rinnalla ristissä seisova mustapuseroinen nainen farkut jalassaan taustalla vihreä nurmikko

Tietoa kirjoittajasta

Hanna
Ikonen
tuottaja, markkinointipäällikkö
Archipelago Sea Jazz
Asiasanat: