Hiirten joulupuuhia, joulurunopurkkeja ja lainalahjapaketteja

Haluamme tarjota asiakkaille ei-kaupallisen vaihtoehdon viettää aattopäivää kaikille avoimessa ja yhteisessä tilassa.

Huolimatta poikkeuksellisista ajoista, Turun kaupunginkirjastossa on virittäydytty monin tavoin joulunaikaan. Lähikirjastoissa, kirjastoautoissa ja pääkirjaston osastoilla on nostettu esiin jouluaiheista aineistoa ja kirjastotiloihin on luotu jouluntunnelmaa niin kauniiden somisteiden kuin iloisten joulutapahtumien muodossa.

Pääkirjaston lastenosasto Saagassa vierailevia ihastuttaa Raunistulan nukkekotikerhon hurmaava Raunistulan hiiret Korvatunturilla -näyttely. Touhukkaiden hiirten joulupuuhiin voi käydä tutustumassa koko joulun ajan. Lastenosastoa somistavat myös lastenkirjallisuudesta tuttujen hahmojen valtaama joulukuusi sekä tunnelmalliset asetelmat ja koristeet.

 

Vuoden viimeisessä ikääntyneille suunnatun Kirjastokerhon nettitapaamisessakin oltiin jo joulutunnelmissa ja laadittiin yhdessä joulurunopurkki, pohjautuen turkulaisen sanataideohjaaja Jenni Turunlahden kehittämään vuodenaikarunopurkkiin, joka on erityisesti osallistavaan ryhmätyöskentelyyn soveltuva sanataidemenetelmä.

Kirjastokerholaisten joulurunopurkki:

 

Kuten jo useina vuosina ennenkin, tänäkin vuonna kirjasto tarjoaa palvelujaan ja yhteisöllisyyttä myös jouluaattona. Kaikki eivät vietä joulua ja joillakin taas ei ole ketään, kenen kanssa sitä viettäisi. Haluamme tarjota asiakkaille ei-kaupallisen vaihtoehdon viettää aattopäivää kaikille avoimessa ja yhteisessä tilassa oleskellen, lueskellen tai vaikkapa opiskellen. Oman valinnan mukaan joko omassa rauhassa tai yhdessä muiden kirjastossa vierailevien kanssa.

 

Pääkirjaston ovet ovat jouluaattona avoinna kello 11–17. Kirjastossa voi myös nauttia joulutunnelmasta ja lainata vaikkapa kestävän yllätyslahjan pukinkonttiin. Ilahdutamme nimittäin jälleen asiakkaita yllättävillä, uutuudentuoksuisilla lainalahjapaketeilla, joita saa pääkirjastosta 24.12. klo 11–17 sekä Nummen, Ilpoisen, Runosmäen, Pansion, Hirvensalon ja Varissuon lähikirjastoista palveluaikoina 20.–23.12. välisenä aikana

Kirjasto on mukana joulunodottelussa myös kotona. Jouluisiin tunnelmiin voit virittäytyä kotisohvalta, esimerkiksi kuuntelemalla joululauluja. OmaKirjaston YouTube-kanavalla on saatavilla tallenne kirjaston jouluisesta yhteislaulutilaisuudesta, ja jouluviikolla kanavalla julkaistaan myös Resonus -kuoron soiva joulukortti sekä Joulupostia ikäihmisille -kampanjan soiva joulukortti.

Näiden kirjaston joulukuulumisten myötä toivotan kaikille iloista ja turvallista joulunaikaa!

Susanna Kolehmainen

Tietoa kirjoittajasta

Susanna
Kolehmainen
Vastaava kirjastonhoitaja
Kirjastopalvelut, vapaa-ajan palvelukokonaisuus
Asiasanat: