Juhlia ja kokouksia kulttuurin helmassa

Konserttitalolta ja museoista löytyy monia hienoja tiloja, jotka voi vuokrata omaan käyttöön ja järjestää oman tapahtuman.

Aloitin työni Turun filharmonisen orkesterin ja museokeskuksen myyntipäällikkönä helmikuun alussa. Vuoden mittainen sijaisuus alkoi mukavasti. Minulla oli joka toinen viikko työpiste konserttitalolla ja joka toinen viikko Wäinö Aaltosen museolla. Tehtäväkuvani keskeisimpänä sisältönä oli tilanvuokraustoiminnan kehittäminen. Museot ja konserttitalo tarjoavat tiloja myös muille kuin museo- ja konserttivieraille. Kulttuurin helmassa voi järjestää vaikkapa yritystilaisuuksia, juhlia tai kokouksia.

Turku on entinen opiskelu- ja kotikaupunkini, jossa olen asunut parikymmentä vuotta. Asuin pitkään Helsingissä, jossa työskentelin viimeksi Helsingin Musiikkitalon myynti- ja tapahtumapalveluissa koordinaattorina. Tilojen vuokraustoiminta oli siis entuudestaan tuttua ja työt alkoivat suuren innostuksen vallassa. Kolme viikkoa ehti kulua Konserttitalossa ja kolme viikkoa museolla – ja sitten kaikki muuttui. Konserttitalon ja museoiden asiakkaille näkyvä toiminta pysähtyi kuin seinään. Totesin silloin eräässä henkilöstöpalaverissa, että olin kyllä ajatellut, että haluaisin jonkinlaisen jäljen jättää työstäni tämän vuoden aikana, mutta en olisi toivonut, että se on tällainen. Vielä vuosienkin jälkeen nähdään tilastoista, milloin se Saarinen aloitti myyntipäällikkönä! Kuuden viikon kuluttua oli jokainen konsertti peruttu, museot suljettu ja tilanvuokraustoiminta lopetettu.

Pettymys oli suuri, mutta mikäs tässä auttoi. Eteenpäin kävellään, vaikka saappaissa onkin savea ja ne painavat paljon!

Moni konsertti- ja museovieras saattaa ajatella, että kulttuurin tiloihin mennään vain valmiisiin, järjestettyihin tapahtumiin. Konserttitalolta ja museoista löytyy monia hienoja tiloja, jotka voi vuokrata omaan käyttöön ja järjestää oman tapahtuman.

Suurimmat ja näyttävimmät tilat tarjoavat Turun linna ja Konserttitalo

Turun linna on nähnyt monet upeat edustustilaisuudet mutta siellä on tiloja myös pienemmille seurueille. Kuningattaren kamari on edustava tila 50 hengelle ja Bryggman-sali 80 hengelle. Herrainkellari, 30 hengelle, on todella jännittävä tila, jonka holvit on rakennettu jo 1300-luvulla.

Konserttitalon kahvilan voi varata myös yksityistilaisuutta varten. 

Konserttitalon saliin mahtuu 1 000 lähintä tuttavaa, mutta myös talon lämpiötiloja voi varata käyttöön. Aika hienoa olisi järjestää vaikkapa syntymäpäivien musiikkimatinea Konserttitalon ylälämpiössä ja siirtyä sen jälkeen täytekakkutarjoilulle alakerran kahvilaan. Alalämpiössä voisi järjestää vaikkapa pienet messut tai yritysten ja järjestöjen markkinointitapahtuman.

Brinkkalassa on kokonainen juhlakerros

Jos itse ryhtyisin nyt järjestämään syntymäpäiviä, pitäisin ne Brinkkalan talossa. Juhlallista olisi ottaa vieraat ja onnittelut vastaan Joulurauhahuoneessa, jonka upeat kalusteetkin jo loihtivat tunnelmasta arvokkaan ja ikimuistoisen. Sen jälkeen tarjoilut Maistraatin istuntosalissa (60 henkilöä), jossa kattomaalaukset ja verhonlaskoksetkin luovat ilmapiirin, jonka voi tavoittaa vaikkapa vanhassa kartanossa. Ja ikkunoista avautuu näkymä tuomiokirkolle, ainakin silloin, kun ei ole lehtiä puissa. Brinkkalassa on kokonainen juhlakerros, jossa on viisi erilaista ja erikokoista huonetta. Ne voi varata vaikka kaikki kerralla, jolloin vieraita mahtuu 160.

Maistraatin istuntosali Brinkkalan talossa huokuu arvokkuutta ja vanhanajan tyyliä. Saliin mahtuu 60 vierasta.

Juhlatiloja myös Kuralassa, Luostarinmäellä ja WAM:ssa

Kuralan Kylämäellä voi tehdä matkan maaseuturomantiikan aikaan. Matkaa on silti kaupungin keskustasta vain muutama kivenheitto! Kylämäen uusin juhlatila on Tryskimakasiini, joka remontoitiin juhlakäyttöön vasta viime vuonna. Tänä vuonna piti olla juhlamakasiinin ensimmäinen kokonainen kesäsesonki. Tryski on kuitenkin valmis vieraita varten. Vanhaan puimalatoon on tehty kesäjuhlien täydellinen idylli! Kesähäät ja latotanssit. Nyt kannattaa tehdä varaukset kesälle 2021.

Luostarinmäen kupeessa on myös pieni kokoustila, josta en ollut aiemmin edes kuullut. Mestari on pieni kokoontumistila vanhassa puutalossa Vartionvuorenkadun varrella. Mestarissa on käytössä kaksi huonetta ja täysin varusteltu keittiö. Mainio paikka vaikkapa 20 hengen ruokapidoille täysin omassa rauhassa.

Upea paikka syntymäpäivävastaanottoa varten olisi myös Wäinö Aaltosen museon aula. Harva tulee ajatelleeksi, että sielläkin voi järjestää yksityistilaisuuden, kun museo on suljettu. Olisi siinä juhlallista seistä Aaltosen Suomen neito -patsaan vierellä ja ottaa onnitteluja vastaan.

Pääkuva: Kuralan Tryskimakasiini on uusi juhlatila, jossa voi järjestää vaikka kesähäät ja latotanssit. Vieraita tänne vanhaan puimalatoon mahtuu 140.

Lisätietoja vuokrattavista tiloista

Leikkimielisten testien avulla pääset tutustumaan tiloihin ja testaamaan mikä juhlapaikka sopii sinun juhliisi

Heikki Saarinen

Tietoa kirjoittajasta

Heikki
Saarinen
Myyntipäällikkö
Turun filharmoninen orkesteri ja Turun museokeskus
Kirjoittaja on myyntipäällikkö, jonka työurasta Turun filharmonisen orkesterin ja Turun museokeskuksen palveluksessa jo yli puolet on kulunut poikkeusoloissa etätöissä.