Kesällä kirjastokaan ei viihdy vain sisällä

Kaupunkitila tarvitsee kesäkeitaita

Suomen kesä on lyhyt, sanotaan. Tosin tänä kesänä ilma on hellinyt. On ollut lämmin ja aurinkoinen sää. Se tarkoittaa sitä, että myös Turun kaupunginkirjaston toiminta laajenee pääkirjaston Kirjastopihalle. Jos Kirjastopiha ei ole ennestään tuttu, kannattaa siihen tutustua nyt.

Kirjastopiha löytyy pääkirjaston sisäpihalta. Pihalla ihmisiä tervehtii Miina Äkkijyrkän taideteos Sweet Yellow Melon eli ”Mellu”. Iloisen keltainen kyyttövasikka on mukava maamerkki, joka edustaa vapauden ja uteliaisuuden arvoja, joita myös kirjasto toiminnassaan pyrkii välittämään.

Kirjasto on nykyään myös kaupungin asukkaiden yhteinen olohuone. Se on paikka, jossa voi tavata tuttuja ja viihtyä. Kirjastopihaa voisi siis pitää tuon olohuoneen jatkeena asukkaiden yhteisenä takapihana, jossa voi viettää aikaa ja nauttia kesäisistä keleistä.

Kirjastopiha ei kuitenkaan ole vain kohtaamispaikka tai virkistävä ulkoalue, se on myös kaupungin kesäisin tapahtumapaikka. Tänä kesänä on ehditty jo innostua yhteislauluista, nähdä teatterimaistiasia ja fiilistellä musiikin tahdissa. Seuraavaksi areenan valtaavat katutanssit (tiistaisin 28.6. alkaen) ja Go Runo Go! -lavarunotapahtuma (Runon ja suven päivänä 6.7.).

Elokuun alussa ohjelmaa on myös nuorille. Stoori pihalla -tapahtumassa 2.8. voi osallistua runoilija Susinukke Kosolan vetämään luovan kirjoittamisen pajaan. Nuoret ja ympäristötunteet -tapahtumassa 3.8. tutustutaan Ilmastouriin ja hävikkiruokaan. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä ympäristöjärjestö Dodon kanssa.

Kaupunkitilassa tällaiset kesäkeitaat ovat tärkeitä. Ne tarjoavat kaikille yhdenvertaisen ja matalan kynnyksen mahdollisuuden osallistua kirjaston ja sitä kautta myös Turun kaupungin toimintaan. Kaikki Kirjastopihan tapahtumat ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Paikalle voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista ja viettää itselleen sopivan ajan. Joskus Kirjastopihan tapahtumaan voi eksyä myös sattumalta, ja se jos mikä sopii kesäfiilikseen.

Frida-Maria Pessi

Tietoa kirjoittajasta

Frida-Maria
Pessi
tiedottaja
Vapaa-ajan palvelukokonaisuus
Kirjoittaja on tuleva kirjastoalan ammattilainen, joka innostuu kirjojen lisäksi myös kirjaston tapahtumista.