Kirjastopiha: leppoisaa oleilua ja hauskoja tapahtumia

Kirjasto kutsuukin kaikkia viettämään leppoisaa kesää! 

Tunnetko jo Kirjastopihan? Se on Turun pääkirjaston viihtyisä sisäpiha osoitteessa Linnankatu 2. Pääset Kirjastopihalle joko Jokirannasta tai kulkemalla pääkirjaston kautta.

Kirjastopihan tapahtumat käynnistyivät tänä vuonna jo 20.5., kun Tavarat kiertoon tapahtuma valtasi pihan. tapahtumassa sai vaihtaa tavaraa tavaraa vastaan eikä raha liikkunut lainkaan. Tämänkaltaiset tapahtumat sopivat loistavasti kirjastoon, jonka peruspohjana on kiertotalousajattelu. Toisena esimerkkinä on sähköauton lainauskokeilu, joka pyörii vielä 28.5. astia – voisikin sanoa että Kirjastopihalta löytyy hyvin kiinnostavaa ohjelmaa ja sisältöä! 

Pihan tapahtumia alettiin toden teolla kehittää vuonna 2019 ja tuo kesä olikin täynnä monenlaista tapahtumaa. Sitten koronavuodet tulivat ja pihalla elettiin hieman hiljaiseloa – toki tutut katutanssit ja yhteislaulut edelleen kokosivat suuren joukon joka viikko, kuten toivottavasti käy tänäkin vuonna. Tänä kesänä pihalla nähdään jälleen aivan uudenlaisia tapahtumia, joiden tavoitteena on löytää yhä uusia asiakkaita nauttimaan kesäkeitaastamme.  

Kesäkuussa Summer is neule! -tapahtuma kutsuu neulomaan porukalla kasarihittien ja italodiscon soidessa taustalla. Kirjaston ja lankakauppa ILOn yhteistapahtumassa voi myös tavata Villametsän ja Lankakorin neuletubettajia!  

Vauvaviikon tapahtumat 29.5.–3.6. sekä Perhepiknik (10.6.) tuovat pihalle erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa: vauvojen pihapippaloissa 2.6. voi piirtää katuliiduilla ja tehdä yhteisötaidetta kun taas piknikillä mm. lastenbändi Päistikka viihdyttää eväitään nauttivaa yleisöä.  

Kesäkuun viimeisenä päivänä nuorille suunnattu Flashbang dj-Wörkshop tarjoaa mahdollisuuden kokeilla DJ-laitteiden soittamista. Lisäksi koko tapahtuman ajan useat eri DJ:t soittavat musaa kesäillassa.  

Heinäkuussa Go Runo Go!:ssa (6.7.) pihan valtaavat joukko runoilijoita. Tapahtuma toteutetaan yhdessä Turun kaupunginkirjaston sekä turkulaisen sanataiteen kollektiivi Turun Lavatauti kanssa. Turun Lavataudin taustalla vaikuttavat Kirjan talo – Bokens hus, Runoviikko sekä Nihil Interit. 

Pihalla myös päivystää pitkin kesäkuuta ja elokuuta joukko kirjastolaisia vinkkaamassa hyvää kesäluettavaa sekä vastaamassa kysymyksiisi kirjastosta. Oletko miettinyt vaikkapa, miten luokitukset toimivat? Tai miksi kirjastosta voi lainata niin paljon muutakin kuin kirjoja? Entä kuinka paljon aineistoja lainataan vuodessa?  

Vaikka Kirjastopiha on huippu paikka tapahtumille, se on myös ihana paikka pysähtyä ja rauhoittua kesän kiireiden keskellä. Kirjasto kutsuukin kaikkia viettämään leppoisaa kesää! 

► Tutustu Kirjastopihan kesän ohjelmaan

Tietoa kirjoittajasta

Selina
Raunio
Informaatikko
Turun kaupunginkirjasto
Selina vastaa kirjaston tapahtumista ja kuuntelee Harry Potterien äänikirjat säännöllisesti parin vuoden välein, Vesa Vierikko on huippu lukija!