Kulttuuriblogi on Turun kaupungin blogeista luetuin

Laita Kulttuuriblogi kirjanmerkkeihin ja saat säännöllisesti nautittavaksesi kuulumisia kulttuurin parista! 

Turun kaupungin vapaa-ajan palveluiden Kulttuuriblogi on tarjonnut kurkistuksia kulttuurin tekemisen kulisseihin vuoden 2015 tammikuusta lähtien. Aihe on ilmeisen kiinnostava. Kulttuuriblogia on luettu lähes 20 000 kertaa vuonna 2021 ja se on tällä hetkellä suosituin kaupungin monista blogeista. Kiitos siitä teille, kaikki meitä kirjoittamaan innostavat lukijamme! 

Kulttuuriblogin lisäksi viiden suosituimman blogin joukossa ovat Turun museokeskuksen blogit: Kukkuu kokoelmista, Kuukauden esine ja Terveisin Luostarinmäki. TOP 5 -sarjaan kuuluu myös tulevaisuuteen katsova Kohti vuotta 2029 -blogi.

Kulttuurin ajankohtaisten kuulumisten lisäksi Kulttuuriblogissa valotetaan mm. sitä, mitä verhojen takana tapahtuu sekä miten palvelut tuotetaan ja tapahtumat syntyvät. Samalla tarjoamme vinkkejä Turun kaupungin kulttuuritarjonnasta. Kaupungin asiantuntijoiden ja kulttuurin tekijöiden lisäksi kirjoittajina vierailee vapaan kentän kulttuuritoimijoita.

Kuvia mäenlaskusta, luistelusta ja hiihtoretkistä vuosikymmenten takaa on kerättynä Kulttuuriblogin kirjoitukseen Vanhoja talvisia kuvia Turusta. Luistelutapahtuma kuvattuna Martinsillalta vuonna 1994. Kuva: Pekka Kujanpää.

Suosituimpia blogikirjoituksia

Osa julkaisuista on kerännyt lukijoita pitkältäkin ajalta. Nämä ajattomat kirjoitukset kiinnostavat kuukaudesta toiseen. Poimimme viisi suosikkia, joiden parissa lukijamme ovat vierailleet eniten kuluvan vuoden aikana. Tutustu ihmeessä, jos ovat sinulle uusia aiheita!

  1.  Leena Lehmusto: Hei, tavataanko lenkillä (17.05.2021)
  2. Nukketeatteriohjaaja Alma Rajala: Huoneiden kirja – talon kokoinen taideteos, johon astutaan sisään (18.11.2019)
  3. Tutkija Sanna Kupila: Turkuun uponneista kylistä (15.11.2021)
  4. Ohjelmakoordinaattori Heli Lempa: Kulttuuri tekee hyvää – edelleen (22.02.2021)
  5. Tuottaja Minna Heiniö: Vauvojen harrastukset – huvia vai hyötyä? (26.02.2020)
Värikylpy, vauvamuskari, vauvasirkus ja tanssi. Vauvojen museotreffit, lorutuokiot ja taidetapahtumat. Onko vauvoille suunnattu kulttuuritoiminta vain arjen viihdykettä vai voiko sillä tukea perheiden arkea ja lapsen kasvua? Muun muassa tätä pohditaan Minna Heiniön blogikirjoituksessa Vauvojen harrastukset – huvia vai hyötyä? Kuva: Minna Heiniö

Jokainen lukee Kulttuuriblogia omalla tavallaan

Vähän yli puolet lukijoistamme tutkailee Kulttuuriblogin kirjoituksia mobiililaitteella ja työpöydän kautta niitä lukee noin 38 prosenttia.

Kulttuuriblogin kirjoitusten pariin tullaan eniten hakukoneen ja sosiaalisen median kautta. Monelle blogimme on tosin jo niin tuttu, että iso osa lukijoistamme saapuu lukemaan sitä suoraan blogin verkko-osoitteella. Laita sinäkin Kulttuuriblogi kirjanmerkkeihin ja saat säännöllisesti nautittavaksesi uusia kuulumisia kulttuurin parista! 

Meille voit myös ehdottaa, mistä aiheista haluaisit Kulttuuriblogissa lukea! Laita ehdotuksesi sähköpostitse osoitteella viestinta.vapaa-aika@turku.fi.

Tilastotiedot ovat ajalta 1.1.–8.12.2021.

Lisää luettavaa

Turun kaupungin blogeja

Tietoa kirjoittajasta

Vapaa-ajan palveluiden viestinnän väki
Turun kaupunki