Kulttuurikielikylvyt kutsuvat

Pulahda kulttuurinmakuisiin kielikylpyihin Svenska veckanin aikana!

Svenska veckan Turussa 5.–11.11.2018

Kaipaatko kivoja tilaisuuksia puhua ruotsia jonkun kanssa? Kiinnostaisiko vanhan kouluruotsin elvyttäminen? Kutsuvatko uudet kieli- ja kulttuuriulottuvuudet?

Svenska veckania vietetään taas Turussakin 5.–11.11. Kaikille, jotka haluavat pulahtaa kielikylpyyn, on tarjolla monta hauskaa ja ehkä yllättävääkin mahdollisuutta rupatella ruotsiksi.

Jos olet kiinnostunut kirjallisuudesta, voit kuunnella pääkirjaston kirjallisuuspodin Radio Rotundan viimeisintä osaa, joka Svenska veckanin kunniaksi on kaksikielinen. Osa tulee kuunneltavaksi maanantaina 5.11. Kirjaston työntekijät kertovat ajatuksia ja mietteitä kotimaamme kahden kielen kirjallisuudesta ja vähän muustakin.

Erika Woodard, Erja Metsälä ja Anna Edgren ovat äänessä Radio Rotundassa 5.11.

Kaikki, joilla musiikki on lähellä sydäntä, voivat maanantaina 5.11. klo 17–19 istahtaa pääkirjaston musiikki-osastolle nauttimaan, kun talon omat DJ:t vetävät kovaa settiä suomenruotsalaisella musiikilla. Veikkaukseni on, että parituntisen aikana kuullaan paljon eri tyylisuuntia ja aikakausia, tosin ei ehkä snapsilauluja.

Kaupungin työntekijät ovat voineet etukäteen varata fika-kaverin ruotsinkielistä kahvittelua varten. Monet ovat tänäkin vuonna ilmoittautuneet mukaan kielikylpyyn työn lomassa. Ruotsinkieliset tai kaksikieliset fika-kollegat ottavat mukaan kahvileipää ja rupattelevat kahvihetken verran työntekijöiden kanssa ruotsiksi työhön liittyvistä asioista tai muuten vaan pähkäilevät maailman menoa.

Fika tarkoittaa suomeksi kahvittelua. 

Historian ystäville on tarjolla uudenlaista after work-ohjelmaa aivan kaupungin keskustassa! Apteekkimuseossa luetaan ääneen 8.11. illan hämärtyessä tunnelmallisessa 1700-luvun miljöössä. Istahda hetkeksi saliin kuuntelemaan otteita Per Olov Enquistin 1700-luvusta kertovasta romaanista Livläkarens besök.

Museoiden opastuksetkin ovat mainio tapa kuunnella toista kieltä! Apteekkimuseossa on Svenska veckanin aikana kaksi ruotsinkielistä opastusta, tule mukaan lauantaina tai sunnuntaina tutkimaan museon uudistettuja tiloja.

Apteekkimuseo ja Qwenselin talo sijaitsee osoitteessa Läntinen Rantakatu 13.

 

Svenska veckan Turussa 5.–11.11.2018

Anna Edgren

Tietoa kirjoittajasta

Anna
Edgren
Ruotsinkielinen kulttuurikoordinaattori
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala
Myös paikallisen Svenska veckan -työryhmän jäsen.