Opiskelijana ohjaajan saappaissa

Yhteistyö Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuiston kanssa tuntui ihan mahtavalta jutulta. Nyt Ihmesirkuksen ensi-ilta jo lähestyy.

Opiskelemme kolmatta vuotta Turun taideakatemian sirkuslinjalla. Teemme koulussa pariakrobatiaa ja sen vuoksi yhteisen ohjaustyön tekeminen tuntui meistä luontevalta. Olimme ihan innoissamme, kun meille tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä Turun Seikkailupuiston kanssa.

Siiri Lehtiö (harteilla) ja Jessica Kangas, Duo Sirje.  

Työstämme parhaillaan ohjaustyötä nimeltä Ihmesirkus, joka saa ensi-iltansa 13.6. Seikkailupuiston Timanttisalissa. Esitykset jatkuvat aina heinäkuun loppuun asti.

Ihmesirkus on koko perheen sanaton sirkusesitys, jossa nähdään laaja kirjo erilaisia sirkuslajeja. Lavalla nähdään vauhdikkaita kohtauksia, joissa hahmot tutustuvat toisiinsa ja temppuilevat yksin sekä yhdessä.

Ihmesirkusta treenaamassa.  

Esityksen ohjaaminen kuuluu pakollisena opintoihimme. Meitä molempia kiehtoi ajatus tehdä lapsille suunnattu esitys. Alkuun meillä oli ajatus sirkuksen ihmemaasta, joka myöhemmin muotoutui hahmojen myötä ihmesirkukseksi. Esiintyjinä toimivat koulumme taitavat opiskelijat eri vuosikursseilta.

 

Lähdimme työstämään yksittäisiä numeroita sirkustekniikka edellä. Vähitellen niistä rakentui kokonaisuus. Ohjaaminen on tuntunut luontevalta, sillä esiintyjät olivat entuudestaan tuttuja ja tiesimme heidän vahvuutensa. Yhteistyö esiintyjien kanssa on ollut helppoa ja mutkatonta.

Ohjaaminen on ollut todella hauskaa, yhtä nauruahan tämä on ollut. Haastavinta on ollut yhteisten harjoitusaikojen löytyminen. Esityksen luomisessa on ollut paljon asioita, joita on pitänyt tehdä ja ottaa huomioon, kuten puvustus, maskit, valo- ja äänisuunnittelu, promokuvat, markkinointi ja tietysti itse esitys. Tämä on meille ihan mahtavan opettava kokemus tulevaisuutta ajatellen.

Tämä on molemmille ensimmäinen kerta, kun pääsemme ohjaamaan kokonaista teosta.

 

Ensi-ilta lähestyy kovaa vauhtia ja jännitys nousee pikkuhiljaa. Vaikka olemme esiintyneet paljon, jännitys on tällä kertaa erilaista, sillä tuntuu, että sitä joutuu jännittämään kaikkien viiden edestä. Odotamme kuitenkin innolla ensi-iltaa.

 

Instagram: @DuoSiRjE

Tietoa kirjoittajasta

Jessica
Kangas
Sirkustaiteen opiskelija
Duo Sirje
päälajit: pariakrobatia ja paritrapetsi

Tietoa kirjoittajasta

Siiri
Lehtiö
Sirkustaiteen opiskelija
Duo Sirje
päälajit: pariakrobatia ja käsilläseisonta