Ota lusikka käteen ja muita kädentaitoja oppimaan!

Kestosuosikkeina aina kaudesta toiseen ovat dreijauskurssit.

Takana alkaa olla toiminnantäyteinen ja puuhakas syyskausi Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman taidepajoilla. Tunnelma on ollut huipussaan koko syksyn, kun erilaiset ihmiset ovat jakaneet yhteisen harrastuksen ja luova vimma on päästetty valloilleen. Lopputuloksena on syntynyt kokemuksia, tunteita, yhteenkuuluvuutta ja toki myös uskomattoman upeita luomuksia.

Syksyn aikana on kokeiltu myös uusia käytäntöjä, joilla on pyritty sujuvoittamaan ajoittain kovin ruuhkaisia avoimia taidepajoja. Asiakkailta on tullut uudistuksista kiitosta ja jatkokehittämisideoita avoimiin pajoihin. Me vimmalaiset olemme tarkalla korvalla kuunnelleet saamaamme palautetta, ja tämän pohjalta suuntaamme kohti uutta kautta.

Dreijaus on aina yhtä suosittua.

Suosittujen avoimien pajojen lisäksi kevään ohjelmistossa on myös tuttuun tapaan kursseja. Kestosuosikkeina aina kaudesta toiseen ovat dreijauskurssit, joita pidetään kevään aikana kaksi samansisältöisinä. Kurssin aikana opetellaan dreijaamisen perusteet, jonka jälkeen dreijauksen harjoittelua voi jatkaa avoimissa pajoissa. Kahden kurssin edestä on myös tiedossa maalaamista. Akryylimaalauskurssilla opetellaan maalaamisen perustekniikoita, muotokuvakurssilla puolestaan syntyy joko selfie tai vaikka lemmikin potretti.

Vimmassa tehtyjä keraamisia lusikoita.

Savipajan kurssitarjontaa täydentää kevään uutuutena lusikkakurssi. Keraamiset lusikat antavat uniikin loppusilauksen kattaukseen tai hurmaavan yksityiskohdan keittiöön. Kurssilla kokeillaan lusikoiden muotoilua erilaisista savilaaduista sekä huomiota kiinnitetään lusikoiden lasitustekniikkaan ja koristelumahdollisuuksiin.

Sokerina pohjalla savipajan kurssipaletissa on Lautaset ja koristelu -kurssi, jossa hyvin yksinkertaisella tekniikalla savesta kaulitsemalla tehdään erikokoisia lautasia. Kurssilla käydään läpi erilaisia saven koristelutekniikoita, kuten esimerkiksi pintakuviointeja, engobe-koristelutekniikoita ja alilasitteilla koristelemista.

Paljon taidetta ja toimintaa on siis taas kevätkaudelle luvassa. Kaikille kursseille, kuten myös avoimiin taidepajoihin, voi tulla ilman aikaisempaa kokemusta; ainoa edellytys on ripaus kiinnostusta ja halu kokeilla. 

Lisätiedot kurssien aikatauluista

  • Vimman nettisivuilta turku.fi/vimma, jonka kautta myös ilmoittautuminen kursseille tapahtuu.
  • Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 9.12.2019 klo 9.00.
Hanna Järvenpää

Tietoa kirjoittajasta

Hanna
Järvenpää
Taidepajan ohjaaja
Vapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut