Somesarja aukoo Vimman suljettuja ovia

Rakkaus taloon ja sen historiaan tulee näkymään sarjassa.

Nuorten taide- ja toimintatalo Vimman Instagramissa marraskuun puolivälissä alkanut julkaisusarja Vimman suljetut ovet esittelee talon toimintaa eri näkökulmista. Someseuraajat pääsevät kurkistamaan myös sellaisten suljettujen ovien taakse, joiden olemassaolosta kaikki eivät välttämättä ole tietoisia, tai jonne asiakkailla ei yleensä ole pääsyä.

Heitosta toteutukseen

Hauskimmat ideat syntyvät yleensä vitseinä. Tällainen yksittäinen heitto oli sometiimin palaverissa alkunsa saanut idea kuvata talon lukuisia lukittuja ovia Instagramiin. Syksyn mittaan ajatus alkoi kuitenkin ruokkia tiimin mielikuvitusta siinä määrin, että yhteistuumin päädyttiin lopputulokseen: miksei? Erilaisia juttuja ja niiden toimivuutta voidaan ja täytyykin somessa kokeilla. Ja jos mennään täysin metsään, opitaan sekin mitä ei kannata tehdä. Vähän niin kuin elämässä yleensä.

Sarjana yhtenä innoittajana toimi Vimman 14 vuoden historian aikana saatu toistuva asiakaspalaute. Vanhana suojeltuna koulurakennuksena talossa on paljon ovia, joista suurin osa on turvallisuuden vuoksi kiinni pidettäviä palo-ovia. Asiakkaiden silmissä suljettu ovi puolestaan on merkki siitä, että toiminta tai paja on kiinni, tai he ovat myöhässä tilaisuudesta. Suljetun oven avaamiseen tarvitaan joskus erityistä rohkeutta. Vähän niin kuin elämässä yleensä.

Luvassa on niin huumoria ja kummitustarinoitakin

Ovia, ihmisiä, toimintaa ja tarinoita

Pelkkä kuva ovesta ei riitä kantavaksi ajatukseksi julkaisusarjaan, vaikka Vimmassa onkin useita upeita vanhoja ovikaunottaria. Somessa tarvitaan ennen kaikkea ihmisiä ja tarinoita.

Sarjan ydinidea onkin esitellä ovien kautta niiden takaa aukeavia tiloja ja toimintaa, sekä työntekijöitä. Yhtenä vaikuttimena on nostaa esiin myös talon toimivuus ja kaikki se tärkeä työ, mitä talossa tehdään toivottavasti myös tulevaisuudessa.

Rakkaus taloon ja sen historiaan tulee näkymään sarjassa. Tekijätiiminä annamme itsellemme luvan myös vähän hullutella. Luvassa on niin huumoria kuin kummitustarinoitakin.

Vuonna 1906 valmistuneella talolla ja sen ovilla olisi lukemattomia tarinoita kerrottavina. Siksi historian herkullisuus on liian iso kakkupala syömättä jätettäväksi.

Sisältötoiveita seuraajilta

Vasta alkumetreillä olevan julkaisusarjan elon mitta on somen ja seuraajien armoilla. Vimman sometiimin yhteistyössä työstämää sarjaa kehitellään kerran viikossa ilmestyvä postaus kerrallaan. Kaikki alkoi kauniista ajan patinoimasta pääovestamme ja viime viikolla sarjassa esiteltiin talon esteetöntä sisäänkäyntiä. Tällä viikolla luvassa on kurkistuksia kahvilan keittiöön. Sarja etenee kerros kerrallaan kohti korkeuksia. Seuraajilla on myös mahdollisuus toivoa sarjaan jotakin tiettyä sisältöä.

Tiina-nukke rekrytoitiin kokin rooliin lennossa ja leikkimielellä. Somesarjaa kuvaamassa Virpi Autio Kafé Vimmasta.

Yhteistyötä ja luovia ratkaisuja

Viikoittain ilmestyvän somesarjan tekeminen vaati yllättävän paljon työtä ja ennen kaikkea yhteistyötä, etenkin näin korona-aikaan. Osa tiimistä työskentelee etänä, mutta valokuvia varten ei voi lähettää dronea pörräämään talon kattoon kuvauskeikalle. Sometiimin lisäksi myös muut vimmalaiset ovat kiiruhtaneet kuvausavuksi. Kuvissa tarvitaan ihmisiä, mutta yllättävät poissaolot saattavat sotkea suunnitelmia. Silloin voidaan antaa luovuuden ja leikkimielen kukkia. Raahata mallinukke keittiöön, pukea se kokiksi ja asetella ranskalaisten paistoon.

Sarjaa pyritään tekemään etukäteen varastoon. Näinä aikoina täytyy myös varautua siihen, että jonain viikkona julkaisu jää uupumaan. Mutta sekin on vain elämää. Tervetuloa seuraamaan millaista se on Vimmassa!

Kuvat: Päivi Lehtisaari, Anssi Ikonen ja Eveliina Hoppendorff

 

Vimman suljetut ovet

Somesarja julkaistaan Intagramissa @vimmaturku torstaisin.

Hannele Sivonen

Tietoa kirjoittajasta

Hannele
Sivonen
Ohjaaja, Vimman sometiimin vetäjä
Vapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut