Tuoreen tuottajan terveisiä

Riippumatta tehtävänimikkeestä Seikkailupuiston henkilökunta puhaltaa yhteen hiileen

Useita vuosia Turun nuorisopalveluissa erilaisissa tehtävissä työskennelleenä en voinut jättää tarttumatta tilaisuuteen saatuani mahdollisuuden toimia Seikkailupuiston tuottajana. Toki tiedän jo ennestään jotain Seikkailupuiston toiminnoista, mutta nyt saisin ensi käden kosketuksen siihen, miten puiston toimintaa tosiasiassa pyöritetään ja mitä kaikkea vaatii esimerkiksi yhden kesäkauden suunnittelu ja toteutus.

Yhteen hiileen

Hyppäsin tuottajan saappaisiin kylmiltäni (sinä ainoana helmikuisena pakkasviikkona) ja kahden tunnin pehmeän laskun jälkeen olin jo viimeistelemässä hiihtolomatapahtuman sekä lasten tuli- ja valofestivaalin tuotantoja. Opin nopeasti, että Seikkailupuiston vuosi jakaantuu neljänneksiin vuodenaikojen mukaan ja yhtä nopeasti sen, että ainakin alustavat suunnitelmat tulee olla valmiina mielellään puoli vuotta aikaisemmin.

Toisaalta varsin pikaisesti kävi selväksi myös se, että riippumatta henkilön tehtävänimikkeestä ja työnkuvasta Seikkailupuiston henkilökunta puhaltaa, ilmaisun todellisessa merkityksessä, yhteen hiileen (tai toukokuisessa räntäsateessa ennakkoon varatun grillipaikan valmisteluissa yhteen märkään koivuhalkoon). Kuluneen kevään aikana on suunniteltu, sählätty, kokoustettu, kahviteltu, tilattu ja peruttu täysin rinnoin. On kantapään kautta opittu asioita kuten se, ettei Helmiteltta pystytä itse itseään tai etteivät Seikkailupuiston mainoksen vain ilmesty taikaiskusta lehtien sivuille.

Lasten tuli- ja valofestivaalilla 25.2. nähtiin häikäiseviä temppuja

Täyttä tapahtumaa kesällä

Seikkailupuisto sai myös kunnian isännöidä huhtikuussa Suomenvierailulla ollutta portugalilaista Companhia de Música Teatral -nimistä musiikkiteatteriseuruetta. Seurue järjesti Seikkailupuistossa niin musiikkialan ammattilaisille kuin lapsiperheille suunnattuja työpajoja ja esityksiä ja Seikkailupuiston henkilökunta vastavuoroisesti heille, toivottavasti, unohtumattomia elämyksiä keväisessä Turussa. Huhtikuun lopussa Seikkailupuistossa juhlittiin puiston 35. syntymäpäivää mm. harrasteryhmien esitysten ja koko perheen taimi-istutusten merkeissä.

Pääsiäissunnuntaina Ylva Ylinoita valloitti Seikkailutalon ihmehuoneen

Toukokuussa Seikkailupuisto on täyttynyt iloisista lapsiryhmistä. Suositut retkipaketit ovat tänäkin vuonna olleet käytännössä loppuunvarattuja ja päiväkoti- sekä koululaisryhmät ovat lukukautensa lopuksi saaneet nauttia niin vauhdin huumasta liikennekaupungissa kuin hauskoista ja koskettavista teatteriesityksistäkin unohtamatta heidän itse itselleen grillaamia eväitä kaiken touhun ja temmellyksen lomassa.

Parhaillaan Seikkailupuistossa on menossa välivaihe. Viimeiset retkipaketit järjestettiin viime viikolla ja nyt puiston henkilökunta valmistelee sekä valmistautuu täyttä häkää ensi viikolla käynnistyvään kesäkauteen. Kesäkausi onkin monella tapaa Seikkailupuiston voimannäyte, sillä puiston väkiluku moninkertaistuu kesäkuukausiksi niin henkilökunnan kuin asiakaskäyntienkin puolesta. Lisäksi teatteriesitysten viikkomäärä kasvaa ja puistossa pidetään tasaisin väliajoin isoja tapahtumia.

Tulevana kesänä Seikkailupuistossa järjestetään ainakin kesäkauden avajaiset (ke 7.6.), Seikkisrock (su 11.6.), juhannusjuhla (to 22.6.) ja Musapiknik (su 6.8.). Isompien tapahtumien lisäksi Seikkailupuiston teatterissa esiintyvät mm. Maltti ja Valtti, Mimi ja Kuku, vatsastapuhuja Sari Aalto, lastenmusiikkiorkesteri Mimmit sekä monia muita perheen pienempien ja miksei isompienkin suosikkeja.

Seikkailupuiston kesäkauden esitteestä ei ole vielä painomuste ehtinyt kuivua, kun puistossa suunnitellaan jo täyttä häkää tulevaa syksyä. Loppuvuoden osalta avoin toiminta ja harrastekurssit käynnistyvät jälleen elokuun lopussa. Ensimmäiset kuukaudet puiston tuottajana ovat olleen paitsi työntäyteisiä ja opettavaisia myös mielenkiintoisia, jännittäviä ja elämysrikkaita. Seikkailupuiston väki odottaa innolla tulevaa ja ensi kesänä, Seikkailupuiston mahtavan ohjelman lisäksi, saamme toivottavasti nauttia myös uuden patsaspuiston viereen kaksi viikkoa sitten myllätyn kasvimaan tuotoksista.

 

Tietoa kirjoittajasta

Jyri
Träskelin
tuottaja
Seikkailupuisto / Turun kaupungin nuorisopalvelut