Kirjakassipalvelu toiminnassa

Kassillinen kirjoja kotiovelle?

Kun matka lähimpään kirjastoon tai kirjastoautopysäkille käy hankalaksi, on aika ottaa yhteyttä Omakirjastoon. Omakirjasto tarjoaa palveluita niille, joiden on vaikea päästä kirjastoon korkean iän, vamman tai sairauden takia.

Kirjakassipalvelussa pakkaamme asiakkaalle hänen toivomiaan kirjoja, CD-äänikirjoja, lehtiä, musiikkia ja elokuvia valmiiksi kassiin noin kerran kuukaudessa.

Jos asiakkaan käytössä on tietokone, älypuhelin tai tabletti, haluamansa sisällön kassiin voi helpoiten varata itse verkkokirjaston kautta silloin kun haluaa. Asiakas voi esittää toiveita myös puhelimitse, sähköpostitse tai kirjakassin mukana kulkevalla paperilla. Tarvittaessa kirjaston henkilökunta valitsee aineistoa asiakkaan esittämien toiveiden perusteella.

Omainen, naapuri, ystävä tai tuttava voi noutaa valmiiksi pakatun kassin kirjastosta, tai se voidaan toimittaa asiakkaalle kotiin. Kuljetuspäiviä on noin kerran kuussa, ja asiakas voi valita, haluaako toimituksen joka kuukausi, vai esimerkiksi kahden kuukauden välein.

Kuunneltavaa, luettavaa ja katseltavaa myös verkossa

Kirjakassipalvelun asiakkaat voivat varata myös CD-äänikirjoja kirjaston kokoelmista, mutta kannattaa pitää mielessä myös Celian äänikirjapalvelu kaikille, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa. Celian äänikirjapalvelussa internetissä tarjolla on yli 40 000 kirjaa, joita voi kuunnella tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Koko laaja valikoima on heti käytettävissä, eikä CD-levyjä tarvita.

Omakirjasto auttaa asiakkaan alkuun myös Celian äänikirjapalvelun tai muiden digitaalisten kulttuuripalveluiden käytössä. Muita digitaalisia palveluita ovat esimerkiksi kirjaston e-kirjat, Turun filharmonisen orkesterin konsertit sekä jumalanpalvelukset Turun tuomiokirkosta.

Omakirjaston asiakkaaksi voi liittyä ottamalla yhteyttä Omakirjastoon puhelimitse tai sähköpostitse. Kaikki Omakirjaston palvelut ovat maksuttomia.

OMAKIRJASTON YHTEYSTIEDOT

Puhelin: 040 183 3984

Sähköposti: omakirjasto@turku.fi

Tietoa kirjoittajasta

Maria
Korpela
Turun kaupunginkirjasto, Erityispalvelut