Pelaamalla on helppo tutustua uuteen teknologiaan

Peleissä ei ole yläikärajaa

Peliviikkoa vietetään 5.-11.11.2018. Peliviikon tavoitteena on rakentaa positiivista pelikulttuuria ja vähentää pelaamiseen ja pelaajiin liittyviä ennakkoluuloja.

Pelaaminen on mukavaa ajanvietettä ja pelaamalla voi ylläpitää kognitiivisia taitoja ja sorminäppäryyttä. Pelaaminen sopii kaikenikäisille ja se voi myös yhdistää sukupolvia. Pelata voi yksin tai yhdessä toisten kanssa.

Pelaamalla voi ylläpitää kognitiivisia taitoja

Lauta- ja korttipeleihin jokainen lienee tutustunut, mutta myös digitaalisten pelien joukosta löytyy varmasti jotakin jokaiselle. Matalan kynnyksen pelejä ovat esimerkiksi erilaiset sanapelit, muistipelit ja palapelit. Pelaaminen vaikkapa tabletilla on hauska tapa tutustua uuteen teknologiaan ja harjoitella kosketusnäytön käyttämistä. Hyvä esimerkki todella yksinkertaisesta pelistä on Papunet-sivustolta löytyvä Papupallo, jossa painetaan mahdollisimman nopeasti näytöllä näkyviä värillisiä palloja. Papupalloa voi pelata kosketusnäytöllä tai tietokoneella hiiren tai numeronäppäinten avulla.

Kerttulin vanhainkodin asukkaiden tutustumisesta tablettitietokoneisiin ja mm. niillä pelaamiseen on kirjoitettu Eloa ja iloa -blogissa:

Tietoa kirjoittajasta

Maria
Korpela
Turun kaupunginkirjasto, Erityispalvelut