Palveluksessanne!

Kaupungin asiaskaspalvelijat ohjaavat ja neuvovat tuhansia asiakkaita joka päivä kaupungin monissa palvelupisteissä.

Kaupunki palvelee asukkaitaan keskitetyssä pisteessä ydinkeskustassa yhdessä Kelan kanssa, Kauppatorin Monitorissa. Seuraa Palveluksessanne!-blogista, mitä Monitorissa ja kaupungin muissa asiakaspalvelupisteissä tapahtuu.

Uusimmat blogipostaukset

International House Turku Monitorissa

31.12.2021 11.37 - Mika Helva
Tänä syksynä Monitoriin syntyi uusi palvelukokonaisuus. Lapsi sai nimen International House Turku. Kummina toimi Turun kaupungin johtoryhmä.

Kauppatorin Monitorin ensimmäinen toimintavuosi

15.9.2021 10.24 - Sari Kinnunen
Vuosi sitten eli 16.9.2020 ilmassa oli kutkuttavan jännityksen ja odotuksen tuntua, kun Kauppatorin Monitorin ovet aukesivat klo 9. Turun kaupungin ja Kelan yhteistä asiakaspalvelukokonaisuutta oli valmisteltu pitkään ja päivä oli merkittävä sekä henkilöstölle että asiakkaille.

Varhaiskasvatuksen palveluohjausta järjellä ja tunteella

29.6.2021 10.23 - Maija Linnala
Varhaiskasvatus, päivähoito, lastentarha, tarha, päikkäri. Monta nimeä, monta tarkoitusta, mutta yhteistä on se, että huoltajat uskovat rakkaimpansa tällaiseen paikkaan.

Turvallisuus on osa kokonaispalvelua

26.2.2021 15.07 - Tero Åström
Avarn Security Oy aloitti turvallisuuspalveluiden tuottamisen Kauppatorin Monitorissa syyskuussa 2020, kun Kauppatorin Monitori avattiin. Suunnittelutyö aloitettiin kuitenkin jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

Infotorilta saa monenlaista neuvontaa omalla kielellä

22.12.2020 10.32 - Walid al-Janabi
Infotori - omakielinen neuvontapiste toimii kahdessa toimipisteessä, Kauppatorin Monitorissa, uudessa keskitetyssä asiakaspalvelussa ja Skanssin kauppakeskuksessa, asiointipiste Monitorissa.

Sivut