Turvallisuus on osa kokonaispalvelua

Vartijan työ Kauppatorin Monitorissa on hyvin monimuotoista.

Avarn Security Oy aloitti turvallisuuspalveluiden tuottamisen Kauppatorin Monitorissa syyskuussa 2020, kun Kauppatorin Monitori avattiin. Suunnittelutyö aloitettiin kuitenkin jo hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

Enemmän kuin turvallisuuspalvelua

Huomaat vartijan pääoven läheisyydessä ja sinulla olisi kysyttävää Monitorin palveluista, mutta mietit, että pystyykö vartija avustamaan sinua kysymyksessäsi. Totta kai! Avuliaat vartijamme auttavat sinua lähestulkoon asiassa kuin asiassa. Jos tarvitset apua opastuksessa, vuoronumerolaitteiden tai tietokoneiden käytössä, niin apu on lähellä. Parasta vartijan työssä on ihmisten auttaminen.

Pääpainomme on kuitenkin taata turvallinen ja häiriötön toimintaympäristö asiakkaille sekä henkilökunnalle.

Vartijan työ Kauppatorin Monitorissa on hyvin monimuotoista ja jokainen päivä on mukavasti erilainen. Vartijamme havainnoivat koko ajan tilaa ympäristön uhkaavien tilanteiden ja ongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Vartijan työpäivä pitääkin usein sisällään monia erilaisia työtehtäviä, kohtaamisia ja tilanteita.

Parasta vartijan työssä on ihmisten auttaminen.

Yhteinen tavoite palveluiden ja turvallisuuden kehittämisessä

Avarn Security on ollut alusta asti tiiviisti mukana kehittämässä henkilökunnan, Turun Kaupungin, Kelan ja näiden sidosryhmien kanssa Kauppatorin Monitorin palveluita ja turvallisuutta. Jo ennen palveluiden avaamista KOP-Kolmiossa pääsimme mukaan suunnitelemaan palveluympäristöä ja niitä asioita, joita tulee ottaa huomioon ennen kuin tällainen iso, yhden katon alla toimiva asiakaspalvelupiste avataan kansalaisille.

On ensisijaisen tärkeää, että tällaisessa isossa kokonaisuudessa ja monimuotoisessa työympäristössä pyrimme ottamaan kaiken mahdollisen huomioon opastuksesta ja palvelupisteiden sijainneista vaara-, ensiapu- ja uhkatilanteisiin. Henkilökuntaa ja vartijoita koulutetaankin yhdessä jatkuvasti toimintojen kehittämiseksi.

Koronaepidemia ja sen tuomat määräykset sekä suositukset toivat sitten myöhemmin arkeen turvallisuudenkin näkökulmasta vielä lisämausteen, joka haastoi meistä jokaisen. On ollut hienoa nähdä miten vastuullisesti ja maltillisesti sekä asiakkaat sekä henkilökunta ottavat nämä asiat.

Turvallisuus on meidän jokaisen asia ja haluankin kiittää kaikkia tasapuolisesti sen toteutumisesta.

Tietoa kirjoittajasta

Tero
Åström
Palveluesimies
Avarn Security Oy