Pokémon-kouluttajat Nelli (taso 9) ja Tuuli (taso 10)

'On hauskaa, että kaupunki järjestää tällaisia juttuja', kertoo Pokémonien perässä Kauppatorille saapunut kaksikko.

“Tultiin tänne tänään hakemaan Pokémoneja, kun nähtiin Facebookissa, että täällä on lure eli houkutin päällä. Harvoin oikeastaan käydään torilla, mutta tämä oli hyvä syy tulla. On hauskaa, että kaupunki järjestää tällaisia juttuja.

Pokémon Go on vaikuttanut siihen, että tulee käytyä eri paikoissa ja liikuttua enemmän. Eilenkin Nelli käveli varmaan kahden tunnin lenkin ihan vain etsimässä Pokémoneja. Muuten tuskin tulisi lähdettyä kotoa noin pitkäksi aikaa harhailemaan ympäriinsä. Ei ainakaan kahdeksi tunniksi.

Tuulin mielestä suurin saavutus on, että Pokémon Go on saanut jopa sen pikkusiskon liikkeelle. Ennen se ei liikkunut mihinkään, mutta nyt se on ihan innostunut ja kävelee pitkiäkin matkoja.

Ollaan ehkä vähän seottu Pokémon Gosta. Innostuksen takana on varmaan se, että ollaan just sen ikäisiä, että ollaan katsottu pienenä telkkarista Pokémonia ja Nellille se Gameboy ­ pelikin on juttu. Eli muistetaan vielä hyvin, mistä on kyse ja on hauskaa pelata hahmoilla, jotka on lapsuudesta tuttuja.

Hauskinta Pokémon Gossa on se, että porukka lähtee liikkeelle ja innostuu pelistä tosi paljon. Ei ihmiset välttämättä kauheasti tule juttelemaan, mutta kyllä kadulla kulkiessa huomaa ketkä pelaa ja tulee hymyiltyä tai nyökkäiltyä niille. Yhdet kaverit kertoivat, että olivat löytäneet jonkun Pokémonin kadulta. Kun ne olivat sitä huutaneet innoissaan, kadun toisella puolella joku oli näyttänyt niille peukkua.”

Torstaina 21.7. Turun Kauppatorille houkuteltiin Pokémoneja Lure Modulella neljän tunnin ajan. Paikan päällä siepattiin useita Pokémoneja samalla, kun tutustuttiin torin muihin antimiin. Käy katsomassa kuvia Instagramissa #toripoke. Seuraa myös muihin Kauppatoriin liittyvien tempaustaen varalta Turun kaupunkia Instagramissa ja Turun Kauppatorin Facebook-sivua.