Yrittäjät kutsuvat keskustaan

"Tori on kaupungin elävä ydin"

Kauppatorin ympäristöön mahtuu kahviloita, keskuksia ja kauppoja. Kauppatorin kulman yrittäjät Johanna Rauhala ja Marjatta Tuomes kannustavat turkulaisia ja turisteja tulemaan palvelevaan ja viihtyisään keskustaan.

Johanna Rauhala, Hattu ja Hansikas

”Isän äitini perusti Hatun ja Hansikkaan 62 vuotta sitten. Alun perin liike sijaitsi Yliopistonkatu 12:ssa, mutta tällä tutulla paikalla olemme toimineet jo likimain 30 vuotta.

Kyllä ihmiset edelleen haluavat, että joku palvelee ja auttaa heitä. Työssäni parasta onkin erilaisten ihmisten kohtaaminen. Meillä käy paljon turkulaisia vakioasiakkaita, mutta tulijoita on myös Turun ulkopuolelta.

Parhaat muistoni Kauppatorista liittyvät lapsuuteeni. Kesäisen torin väriloisto, iloiset ihmiset, tunnelma ja tuoksut kirvoittavat edelleen muistoja lapsuuden hellepäivistä, joina torilta haettiin jäätelöä ja herneitä.

Keskustassa on helppo asioida myös uudistuksen aikana. Parkkitilaa löytyy ja linja-autolla pääsee muutaman korttelin päähän. Keskustan kivijalkaliikkeet tarjoavat yksilöllistä palvelua ja laadukkaita tuotteita.

Toivon, että Kauppatorin uudistus tuo myös torin iltoihin eloa ja valoa. On tärkeää, että keskusta ei hiljene torikauppiaiden lähdettyä vaan jatkaa kaupunkilaisten yhteisenä olohuoneena.”
 

Marjatta Tuomes, sisustusliike Maricken

”Liikkeemme muutti 2,5 vuotta sitten Raisiosta Yliopistonkadulle, kun huomasimme tämän tilan olevan tyhjillään. Asumme itse tässä samassa talossa, joten kortteli on tuttu ja työmatka lyhyt.

Keskustassa on hyvä yrittää. Täällä on sitä palveluiden monimuotoisuutta, jonka vuoksi tänne kannattaa tulla kauempaakin.

Ympäristömme uudistumisesta huolimatta meillä kauppa käy lähes entiseen malliin. Lisäksi asiakkaat ovat kertoneet, että parkkipaikka löytyy nyt aiempaa helpommin. Siksikin on helppo ja hyvä tulla keskustaan ostoksille.

Me Yliopistonkadun yrittäjät olemme perustaneet oman Petrus Bulevardi -yhdistyksen, joka yhdistää Kauppiaskadun ja Aninkaistenkadun välisten kortteleiden yritykset ja yrittäjät.

Tässä Yliopistonkadulla on kymmenittäin erilaisia erikoisliikkeitä ja valtavasti osaamista. Ei monta asiaa ja palvelua ole, joita ei tältä kadunpätkältä löytyisi.

Kun Kauppatori on näin lähellä, tulee siellä käytyä ainakin viikoittain. Torilta tarttuvat mukaan niin kukat, vihannekset kuin marjatkin – suoraan paikallisilta tuottajilta.

Erilaiset tapahtumat tuovat torille tunnelmaa. On koko kaupungin kannalta elintärkeää, että tori ja sen ympäristö kehittyy. Tori on kaupungin elävä ydin, jonka ympärille rakentuu koko keskusta.”

"Tori on keskustan elävä ydin", by Turun kaupunki - Åbo stad - City of Turku