Ruokaviikkojen ohjelmakattaus, osa 6: Turku Aperitivo

Ruokaviikkojen ohjelmakattaus, osa 6: Turku Aperitivo

Ruokaviikoilla järjestettävä Turku Aperitivo -viikko 5.–12.6.2023 tuo Välimeren maista tutun aperitivo-kulttuurin Aurajoen rantaan! Viikon aikana lukuisissa turkulaisravintoloissa voi nauttia juoman ja antipasto-tyyppisen alkupalan kiinteään 12 euron hintaan.

Ruokaviikkojen ohjelmakattaus -juttusarjassa esitellään Turun ruokaviikkojen tapahtumia ja tutustutaan tekijöihin tapahtumien taustalla. Tule mukaan seuraamaan kesän herkullisimpia tapahtumia!

Voiveljien keittiöpäällikkö Jarno Seppä, mistä idea Turku Aperitivoon lähti?

Aperitivo-kulttuuri pohjaa italialaiseen tapaan käydä ennen varsinaista ruokailua nauttimassa juoma ja sen kanssa pieni snägi, eli antipasto. Tämän kulttuurin haluaisimme rantauttaa myös Turkuun – että ihmiset voisivat matalalla kynnyksellä käydä esimerkiksi töiden jälkeen nauttimassa vähän syötävää ja juotavaa, ja jatkaa sitten siitä kotiin päin tai mahdollisesti jatkaa dinnerille. Turku Aperitivon ajatuksena on myös se, että ihmiset pääsevät matalalla kynnyksellä tutustumaan uusiin ravintoloihin. Viikon aikana saa ostaa laadukasta ruokaa ja juomaa huokeaan 12 euron hintaan, mikä olisikaan sen parempi syy lähteä ulos viettämään aikaa ystävien kanssa!

Ideaa kehitettiin Turun kaupungin ja Turun yliopiston Food Hub -hankkeen tuotekehitystyöpajoissa syksyllä 2022 yhdessä Kakolanruusun Sanna Gullsténin ja Kakola Brewing Companyn Eeva Torniaisen kanssa. Keväällä 2023 saimme projektin toteuttamiseen Food Hub -hankkeen myöntämän kokeilurahoituksen: iso kiitos Food Hub -hankkeelle ja Turun kaupungille siitä, että meillä on ollut nyt mahdollisuus lähteä tekemään tätä tapahtumaa!

Mikä tapahtumassa on erityistä?

Aperitivo-viikolle on lähtenyt mukaan jo peräti 25 ravintolaa: Agnes, Aune, Di Trevi, E. Ekblom, Grädda, Gustavo, Göran, Hügge, KBC Taproom, Kakolanruusu, Karu Izakaya, Nobi, Panimoravintola Koulu, Panini, Rica Bar, Siro, Smör, Tiirikkala⁠, Veistämö Wine Bar,⁠ Via Tribunali, Vinho Winebar, The Cow⁠, The Tasting Room⁠, Tårget ja 5piste5

En tiedä, onko Turussa ennen tehty näin laajalla mittakaavalla yhteistyötä ravintoloiden välillä. Idea on tosi yksinkertainen ja mukaansatempaava, ravintoloiden on helppoa lähteä mukaan. Asiakkaille viikko tarjoaa mahdollisuuden tutustua eri alueiden ravintolatarjontaan, voi tehdä vaikkapa yhtenä päivänä ekskursion Kakolanmäen ja Aurajoen alajuoksun suuntaan ja toisena päivänä jokirannan ravintoloihin keskustassa. Uskon, että tiedossa on spessu juttu niin ravintoloille kuin asiakkaillekin! 

 

Mitä odotatte tapahtumalta?

Iloa, naurua ja kohtaamisia lukuisissa ravintoloissa! Turku on kesäkaupunkina iloinen ja vilkas, ja tavoitteemme on elävöittää myös sitä hiljaisempaa hetkeä iltapäivästä. Haluaisimme Turun ruokaviikkojen aikana näyttää, että Turussa on vahva ruokakulttuuri ja terassit täynnä iloisia ihmisiä! Pidemmän aikavälin tavoitteena toivomme, että aperitivo-kulttuuri juurtuisi tänne vahvemminkin, ja voisi olla yksi niitä juttuja, josta Turku tunnetaan.

Mikä on oma aperitivo-suosikkisi? 

Klassinen aperol spritz on loistava kesän aloitus, sen kanssa toimii melkein mikä tahansa pieni suolainen!

Turku Aperitivo -viikko on Turun kaupungin ja Turun yliopiston Food Hub -hankkeen tukema kokeilu. Hanketta rahoittaa Euroopan Unioni ja Varsinais-Suomen liitto.

 

 

Turku Aperitivo

  • Aika: 5.–12.6. klo 16–20 välillä.
  • Mukana olevat ravintolat: Agnes, Aune, Di Trevi, E. Ekblom, Grädda, Gustavo, Göran, Hügge, KBC Taproom, Kakolanruusu, Karu Izakaya, Nobi, Panimoravintola Koulu, Panini, Rica Bar, Siro, Smör, Tiirikkala⁠, Veistämö Wine Bar,⁠ Via Tribunali, Vinho Winebar, The Cow⁠, The Tasting Room⁠, Tårget, 5piste5.
  • Hinta: Aperitivot á 12 € (sisältää juoman ja antipasto-tyyppisen alkupalan)
  • Lisätiedot: turkuaperitivo.fi