Ruokaviikkojen ohjelmakattaus, osa 7: Tammiston Kuulas – Picnic with Samuil Angelov ja Taste of Archipelago

Ruokaviikkojen ohjelmakattaus, osa 7: Tammiston Kuulas – Picnic with Samuil Angelov ja Taste of Archipelago

Kesä on mitä ihaninta festivaaliaikaa – ja mikä olisikaan parempi tapa viettää kesäpäivää kuin Naantalissa Taste of Archipelago -ruoka- ja juomafestareilla 17.6. maistellen uutuuksia omenapuiden alla ja live-musiikkia kuunnellen? Festarien lisäksi ruokaviikoilla päästään maistelemaan piknik-eväitä ja viinejä maankuulun sommelier Samuil Angelovin johdatuksella. Haastattelimme yrittäjä Anu Vaissi-Harismaata ruokaviikkojen kahdesta tunnelmallisesta tapahtumasta ravintola Tammiston Kuulaksessa.

Ruokaviikkojen ohjelmakattaus -juttusarjassa esitellään Turun ruokaviikkojen tapahtumia ja tutustutaan tekijöihin tapahtumien taustalla. Tule mukaan seuraamaan kesän herkullisimpia tapahtumia!

Anu Vaissi-Harismaa, mistä Picnic with Samuil Angelov -tapahtumassa on kyse? 

Tammiston Kuulas on tunnettu piknik-koreistaan, jotka nautitaan satavuotiaassa puutarhassa. Vaihtoehtoina on kaksi erilaista piknik-koria, joista toinen on täysin vegaaninen. Nyt meillä on ilo tuoda sommelier ja ravintoloitsija Samuil Angelovin viinimaistelukokonaisuus herkullisen piknik-korin rinnalle omana maistelupäivänään. Angelov on suunnitellut viinilistamme, ja viinimme tulevatkin Muru Winesista, joka on hänen maahantuontiyrityksensä. Sommelier on itse paikalla esittelemässä kesän roseeviinejä, joten luvassa on toisilleen luotuja makupareja. 

Miten ajatus tapahtumasta syntyi?

Tammiston Kuulas on nuori ravintola, joka on toiminut vasta kaksi kesää, ja olemme jo tunnettuja huippusommelierien valitsemista viineistä. Aikaisemmin esimerkiksi ravintola Olon sommelier Netta Nylund on valinnut juomamme. Täksi kesäksi lähdimme hakemaan uutta yhteistyötä. Olen työskennellyt fine-dining-ravintoloissa Helsingissä, ja muistin Angelovin niiltä ajoilta. Kun Samuil näki paikkamme, hän ehdotti oitis miljööseen istuvia viinejä. Tilamme sijaitsee Naantalissa vain 10–15 minuutin päässä Turusta ja toivotamme tervetulleeksi myös pyöräilijät, joita meillä vieraileekin kesäisin runsaasti. Haluamme tapahtumillamme tuoda Naantalin osaksi ruokaviikkoja.

Picnic with Samuil Angelov -tapahtumassa maistellaan viinejä ja ruokia Tammiston Kuulaksen kauniissa puutarhassa.

Järjestätte ruokaviikkojen aikana myös Taste of Archipelago -festivaalin, mitkä ovat tapahtuman kohokohtia?

Taste of Archipelago on hyvän mielen ruoka- ja pienpanimofestivaali, johon olemme kutsuneet hyviä yhteistyökumppaneitamme esittelemään parastaan. Pienpanimot ja tislaamot maistattavat teltassa uutuuksiaan, joista pääsee nauttimaan juomalipukkeilla. Lisäksi saatavilla on myös Muru Winesin viinejä. Juomien ohessa voi herkutella maisteluannoksilla, joiden joukossa on yksi suosituimmista klassikoistamme, grillattua mustakaalia limeaiolilla ja karamellisoiduilla manteleilla. Tämän annoksen takia meille matkustetaan kaukaakin! Festivaalien aikana myös piknik-koreja on saatavilla kolmessa eri kattauksessa, joista voi valita yhden mieleisensä kattauksen. Live-musiikillaan tunnelmasta vastaa Roihu ja Riehu -duo, joka soittaa ravintolan portailla tasatunnein. 

Ainutkertaisena ohjelmana neljä Turun AMK:n taideakatemian opiskelijaa avaavat näyttelyn nimeltä Humina. Näyttely pohtii ihmisen ja luonnon suhdetta, ja kysyy katsojaltaan, miltä nurmikko tuntuu jalkojen alla. Tilaustyönä teetettyjen veistosten inspiraationa ovat toimineet omenatarhan vanhat ja koukeroiset puut. Näyttelyä voi tulla ihastelemaan Tammiston Kuulaksen puutarhaan, jossa se on esillä läpi kesän.

Mikä tekee tapahtumista teidän näköisenne?

Puutarhan ohella tila ja sen historia ovat ainutlaatuiset, sillä olen rakentanut lapsuudenkodistani majoitus- ja ravintolakokonaisuuden. Tuon esiin maaseudun agraarikultuuuria, joka luo kokemukseen oman mausteensa. Hiiligrillillä valmistettu ruokamme on simppeliä, herkullista ja oman näköistämme.

Meillä on tarkkaan mietitty ja suppea lista, joka on harkittu yksityiskohtia myöten. Tästä hyvänä esimerkkinä on tämän kesän annos, joka valmistetaan luomubroilerin fileestä: Kananlento on ihana lohturuoka, jossa Loimaan Luomunokan luomubroilerin fileetä mureutetaan ensin vuorokauden ajan piimässä, minkä jälkeen se pyöritellään maissijauhoissa ja friteerataan rapeaksi. Syntisen hyvän palan kruunaa maissimajoneesi. Annoksen kylkeen sopii täydellisesti Mallasseppien meille panema Tammiston hedelmäinen lager. Tulevaisuudessa tarkoituksenamme on järjestää ravintolassa vuosittaisia kesätapahtumia, jotka rakentuvat upeiden ulkotilojemme ympärille, sillä intohimonani on tuottaa elämyksiä kävijöillemme!

Picnic with Samuil Angelov 14.6.

  • Paikka ja aika: Tammiston Kuulas, Tammistontilankatu 3, Naantali, klo 13 alkaen
  • Hinta 49,50 €/hlö sisältäen maistatettavat viinit ja piknik-korin

Taste of Archipelago 17.6.

  • Paikka ja aika: Tammiston Kuulas, Tammistontilankatu 3, Naantali, klo 13–20
  • Tapahtuman ikäraja: 18 vuotta
  • Hinta: pääsylippu 15 €/hlö
  • Facebook-tapahtuma

Lisätiedot ja varaukset: tammiston.com