Kesätöissä kaupungilla

Kesätyössä oppii paljon hyödyllisiä uusia taitoja, joita muualla ei välttämättä oppisi.

Heippa!

Olemme Dora ja Markus ja työskentelemme kesätöissä Turun kaupungilla konsernihallinnossa, maahanmuuton ja hyvinvoinnin yksikössä kesäkuun. Tässä kerromme hieman itsestämme.

Minä Dora olen 17-vuotias turkulainen. Käyn Turun Klassillisen lukion ilmaisutaidonlinjaa. Harrastan crossfitia ja pianon soittoa sekä tykkään valokuvata vapaa-ajalla. Luonteeltani olen hyvin ulospäinsuuntautunut ja luova, pidän kaikenlaisista taiteellisista ja visuaalisista asioista. Päädyin hakemaan kesätöihin Turun kaupungille, koska halusin tehdä töitä kaupungille. Alun perin hain kirjastoon, mutta haastattelijat sanoivat minun paremmin sopivat tähän työhön.

Minä Markus olen myös 17-vuotias ja olen saanut ensimmäisen vuoden opinnot päätökseen tieto- ja tietoliikenne tekniikan opinnoissa. Pidän ruuan laitosta, ystävistäni ja meemeistä. Vapaa-ajalla pelaan yleensä videopelejä ystävieni kanssa. Olen luonteeltani rauhallinen ja maltillinen. Päädyin Turun kaupungille kesätöihin, Turun kaupungin yleisestä kesätyöhausta, jossa haastattelijat ehdottivat minulle kyseistä paikkaa.

Työskentely kaupungin konsernihallinnossa

Työtehtävämme ovat hyvin vaihtelevia. Olemme päässeet työstämään nuorille suunnattua kampanjaa, jonka tavoitteena on estää nuorten syrjäytyminen. Olemme myös tutustuneet nuorten palveluihin kuten Ohjaamoon ja Pop-up tilaan Hansassa, joista Ohjaamoa olemme mainostaneet eri tavoin. Viime viikolla olimme jakamassa flyereita Yliopistonkadulla ja ensi viikolla menemme kouluihin jakamaan niitä tuleville ykkösille.

Työnkuvaamme kuuluu myös kokouksissa käyminen. Niissä olemme päässeet tuomaan esille omia ideoitamme ja näkemyksiämme.

Tällä viikolla pääsemme oikein kunnolla suunnittelemaan kampanjaa. Meidän tulee etsiä tubettaja, joka voisi mainostaa Turun nuorten palveluja. Kampanjan tavoite on lisätä palveluiden näkyvyyttä nuorille, että nuoret tietäisivät, mistä he voivat hakea apua erilaisiin kysymyksiin.

Hae rohkeasti kesätöihin!

Kokemukset kesätöistä helpottavat tulevaisuudessa työpaikan saamista työnhakijana. Työnantajat arvostavat sitä, että ansioluettelossasi lukee muutakin kuin yläkoulun TET-harjoittelu. Aikaisemmalla työkokemuksella olet myös kokeneempi työelämää varten ja olet itsenäisempi. Plus saat käyttää tienaamasi rahat mihin haluat! Eivätkä vanhempasi enää roiku perässäsi valittamassa, miksi et vieläkään ole hakenut töitä.

Kesätyössä oppii paljon hyödyllisiä uusia taitoja, joita muualla et välttämättä oppisi. Työ voi myös antaa ajatuksen siitä, mitä tulevaisuudessa haluat tai et ainakaan halua tehdä. Lisäksi luot verkostoja ja hyviä suhteita, joista voit saada ihmisiä suosittelemaan sinua muihinkin töihin. Tietenkin vain, jos olet tehnyt työsi hyvin, muista se!

Dora Alinen

Tietoa kirjoittajasta

Dora
Alinen
Kesätyöntekijä
Turun kaupunki
Markus Säilä

Tietoa kirjoittajasta

Markus
Säilä
Kesätyöntekijä
Turun kaupunki
Asiasanat: