Terveisin Luostarinmäki

Uusimmat blogipostaukset

Luostarinmäen kuja

Köydenpunonnan historiaa Turussa…

4.5.2021 10.42 - Leena Vuorio
Purjelaivojen aikakaudella ammattimaisille köydenpunojille oli kysyntää varsinkin satamakaupungeissa, joissa harjoitettiin merenkulkua ja laivanrakennusta. Alusten köysistö koostui sadoista tai jopa tuhansista metreistä köyttä.
Merimiehen kamari Luostarinmäellä

Erään pitsiliinan tarina

12.4.2021 15.13 - Elina Lindgren
Minua pyydettiin kirjoittamaan blogijuttu siitä, kun virkkasin museolle uuden pitsiliinan vanhan tilalle. Liina oli jo kellertävän ruskea ja hauras, osittain hajonnut ja purkaantunut. Siellä se silti oli paikallaan Merimiehen talossa, kaunistamassa pöytää. Mitä minä siitä muka kirjoittaisin?
Luostarinmäen näkymä

Äänistä tukea tarinankerrontaan

29.3.2021 09.40 - Anniina Lehtokari
Modernin kaupungin äänimaailma kuuluu Luostarinmäen museoalueella vaikkakin hieman hirsirakenteisten korttelien pehmentämänä.
Vanha talo Luostarinmäellä

Kaupunkielämää luostarinmäkeläisin silmin

8.3.2021 12.25 - Susanna Hujala
”Hiekka rouskuu varsikenkieni alla, kun kipuan kapeaa kujaa ylös mäkeen. Väistän vastaan kopistelevaa hevosta talon seinustalle. Siinähän kolistelee rattaillaan ajuri Malmström. Ajuri murahtaa lippansa alta minulle tervehdyksen.
Neulakintaita reen päällä

Neulakintaan lämpöä

16.2.2021 10.12 - Sari Valtonen
Pitelin kädessäni sileää kinnasneulaa, kun mietin aihetta ystävänpäivän seutuvilla julkaistavaan sosiaalisen median päivitykseen Luostarinmäeltä. Olipa hauska mahdollisuus suunnitella! Vaan mitäpä sisällöksi - eihän ystävänpäivän perinne ole kovin vanha meillä päin.

Sivut