Terveisin Luostarinmäki

Uusimmat blogipostaukset

Merimiehen talossa posliininen uskollinen koirapari katsoo ikkunasta ulos ja odottaa merillä olevaa isäntäänsä kotiin.

Eläinten jäljillä Luostarinmäellä

30.9.2020 13.21 - Anniina Lehtokari
Luostarinmäellä asuneet ja eläneet eläimet kiinnostavat museovierailijoita erityisen paljon, ja eläimiä myös toivotaan alueelle asiakaspalautteessa säännöllisesti. Eläimet ovat ulkomuseoille usein leimallinen ominaisuus, mutta niiden tuominen museoympäristöön on hyvin vaativa prosessi.
Luostarinmäki pienoismalli

Luostarinmäki pienoiskoossa – käsityötä kaikille katsottavaksi ja kosketeltavaksi

19.8.2020 15.44 - Anniina Lehtokari
Luostarinmäen historiallisille kujille ja pihapiireihin on ensikertalaisen helppo eksyä. Se on osa museoalueen viehätystä, mutta samalla sokkeloisen kokonaisuuden hahmottamien on tuntunut olevan hankalaa monelle vierailijalle.
Kivakesä kulmilla muistipeli

Luostarinmäki vieraili Runosmäessä

17.8.2020 12.43 - Venla Kuronen
Runosmäessä järjestettiin kesän aikana nuorisotalon pihapiirissä Kivakesä kulmilla –toimintaa lapsille. Museokeskus oli mukana järjestämässä erilaista toimintaa Runosmäkeen. Runosmäessä kävi kultasepän lisäksi opas kertomassa lapsille hieman Luostarinmäestä.
luostarinmäki blogi

Huomenta Luostarinmäki

11.8.2020 12.44 - Jenni Puputti
Kävellessäni kohti vaatimattoman näköistä puuporttia ilmassa leijuu ruusujen ja kostea nurmikon tuoksu. Portti, arkisuudestaan huolimatta, on merkittävä rajapinta. Tämän portin kautta astutaan nykyajasta menneeseen. Väännän avainta lukossa, astun sisään ja suljen sen hiljaa perässäni.
Luostarinmäki kankuri

Luostarinmäen käsityöläisen arki ja sen ihanuus

23.7.2020 10.28 - Elina Ikonen
Syksyn tullen työkaverit kysyvät: ”Elina, mitä teit kesälomalla?” Monena vuonna olen vastannut kysymykseen samalla tavalla: ”Töitä Luostarinmäellä.” Huolestunut jatkokysymys siitä, miten jaksan syksyn ja talven yli kun en ole lomaillut lainkaan, saa minut hämilleni.

Sivut