Luostarinmäki vieraili Runosmäessä

Milloin Turku paloi? Entäpä mitä Höökari tekee?

Runosmäessä järjestettiin kesän aikana nuorisotalon pihapiirissä Kivakesä kulmilla –toimintaa lapsille. Museokeskus oli mukana järjestämässä erilaista toimintaa Runosmäkeen. Runosmäessä kävi kultasepän lisäksi opas kertomassa lapsille hieman Luostarinmäestä.

Päivä Runosmäessä oli kesäisen aurinkoinen. Oppaana kerroin lapsille Luostarinmäen museosta ja sen historiasta. Puhuimme lapsien kanssa 1800-luvun elämästä ja vertailimme sitä myös nykyhetkeen. Apuna käytimme kuvia ja pienoismallia Luostarinmäeltä. Luostarinmäeltä mukana oli aikakauden asu, jonka kautta pääsimme puhumaan myös esimerkiksi vaateuksesta ja tykkimyistä.

Lapset pääsivät käyttämään nokkeluuttaan vastaamalla tietovisan kiperiin kysymyksiin. Milloin Turku paloi? Entäpä mitä Höökari tekee? Joukkueina lapset yhdessä ohjaajien kanssa pääsivät arvuuttelemaan vanhoja esineitä ja keksimään niille käyttötapoja. Toiset esineet olivatkin helppoja, toiset taas jo melko haastavia. Arvuuttelun ja tietämisen lisäksi lapset pääsivät pelaamaan muistipeliä sekä vanhan ajan pihapelejä. Suureen suosioon nousi nappikuoppa peli, jota pelattiin museosta saaduilla puunapeilla. Puunapit myös koristeltiin ja ne lapset saivat mukaansa kotiin vietäväksi.

Pari tuntia kului Runosmäessä kuin siivillä. Pian aika olikin jo pakata tavarat ja hyvästellä Runosmäen väki ja suunnata takaisin Luostarinmäelle.

Tietoa kirjoittajasta

Venla
Kuronen
museo-opas
Turun museokeskus