Turun linnan blogi

Uusimmat blogipostaukset

Tarpeettoman tavaran historiaa

24.9.2021 11.24 - Maria Mäkituomas
Yltäkylläisyys on muutakin kuin materiaa, mutta ylimääräiset ja kalliit tavarat ovat yltäkylläisyyden konkreettisin ilmentymä.Ostamme, perimme ja saamme lahjaksi. Nurkkamme täyttyvät tavaroista, joita emme edes tarvitse. Miksi tarpeettomaksi jääneistä esineistä on niin vaikeaa luopua?

Valokuvin rakennettu minuus

13.8.2021 08.00 - Maria Mäkituomas
Isovanhempiesi nuoruuskuvat on otettu samasta syystä kuin omasi. Vaikka valokuvaus on vuosien varrella kehittynyt ja yleistynyt, syyt potrettivalokuvien ottamiseen ovat pitkälti samoja kuin ennenkin. 
Silkkikengät 1800-luvun lopulta

Ei vain pinnallista – ulkonäköihanteiden syvä ulottuvuus / Osa 2

9.7.2021 12.59 - Maria Mäkituomas
Peilin edessä pynttäytyminen, filtterin lisääminen selfieen tai uusimpiin villityksiin hurahtaminen eivät ole pinnallisuutta. Ne ovat ihmisyyden ydintä.

Ei vain pinnallista – ulkonäköihanteiden syvä ulottuvuus / Osa 1

18.6.2021 07.30 - Maria Mäkituomas
Peilin edessä pynttäytyminen, filtterin lisääminen selfieen tai uusimpaan villitykseen hurahtaminen eivät ole pinnallisuutta. Ne ovat ihmisyyden ydintä.
Annika Dahlstenin teoskuva Yöperhonen

Elä hyvin, kuole oikein

7.5.2021 08.00 - Maria Mäkituomas
Emme jaa yhtenäistä käsitystä siitä, mitä hyvä elämä on tai mitä kuoleman jälkeen tapahtuu. Meitä kuitenkin yhdistää se, että etsimme lohtua hallinnasta – myös hallitsemattoman edessä.Sisustustaulu sen tietääTäysillä eläminen on voimaannuttava ajatus.

Sivut