Linked Events -käyttöliittymä

DigiBagissä tarjolla:

Voit tutustua käyttöliittymään testiversiossa: https://testilinkedevents.turku.fi/
 

Linked Events -koodit Turun kaupungin Githubissa: 

 

 

Linked Events käyttöliittymä on: 

  • Kaikille avoin 
  • Helppokäyttöinen ja intuitiivinen 
  • Saavutettava 
  • Linked Events säästää aikaa: ei moderointia! 

Käyttöliittymässä on panostettu siihen, että kuvailuista tulee yhtenäisiä. Käytössä on koneluettavat kentät sekä uunituore sisältöjen luokittelumalli. Mallissa käytetään luokituksen ja ontologian yhdistelmää, jossa sisällön karkeampi kuvailu tehdään luokituksen avulla ja tarkempi kuvailu ontologiasta poimittavilla asiasanoilla. Tämä mahdollistaa tietojen käsittelyn tavalla, jossa tiedon merkitys säilyy muuttumattomana ja ymmärrettävänä kaikille osapuolille. 

Sisältöjä pääsee syöttämään ilmoituslomakkeella:  
https://testilinkedevents.turku.fi/event/create/new 

Ohjeet Linked Eventsin käyttöön löytyvät sisällönsyöttölomakkeelta kunkin kohdan yhteydestä. Käyttöä helpottamaan on laadittu myös YouTube-ohjevideoita
 
Tietokantaan syötetyt tiedot ovat erilaisten sovellusten käytettävissä. Tapahtumatieto voi näkyä esimerkiksi kuntien tapahtumakalentereissa, koulutus- ja kurssisisältö oppilaitosten koulutuskalentereissa ja harrastustieto seurojen ja yhdistysten omilla sivuilla. 

Turun seudun tapahtumakalenteri korvataan vuoden 2022 aikana alueellisella ”VINK”-Elämyskalenterilla, johon on tarkoitus tuoda Linked Events -käyttöliittymään (ja tietokantaan) syötettyjä sisältöjä. Asiakkaalle elämyskalenteri tarkoittaa yhtä näkymää alueellisiin tapahtumiin, harrastuksiin ja vapaan sivistyskentän koulutuksiin tai kursseihin 

Kenelle? 

Varsinais-Suomen Linked Events on tapahtuma-, harrastus- ja koulutustietojen avoin tietokanta. Toivomme, että Varsinais-Suomen eri toimijat mahdollisimman laajasti ottaisivat Linked Events -käyttöliittymän omakseen. Toimijat voivat olla tapahtumanjärjestäjiä, yrityskentän edustajia, harrastustoimijoita, liikuntaseuroja tai vapaan sivistystyön oppilaitoksia. 

Eri toimijoille on mahdollista luoda tunnukset, jotka mahdollistavat omien sisältöjen tuottamisen, moderoinnin ja julkaisun vapaasti 

Mikä tekee tästä ainutlaatuisen? 

Käyttöliittymässä on panostettu saavutettavuuteen, tietoturvaan ja käytettävyyteen. Sisältöjä ei sanoiteta hiharavistuksin keksityillä asiasanoilla vaan standardoidulla luokittelutiedolla. Käyttöliittymä on automaattisesti rajapintayhteensopiva, tieto siis liikkuu suoraan Varsinais-Suomen Linked Eventsiin, eli alueelliseen tapahtuma-, harrastus- ja koulutustietojen tietokantaan ja sieltä automaattisesti erilaisten sovellusten hyödynnettäväksi. 

Etuja toimijoille: omat sisällöt näkyvät alueellisessa Elämyskalenterissa ja muissa alueellisissa sovelluksissa – tämä tarjoaa näkyvyyttä ja ilmaista mainosta yli kuntarajojen.