React-näkymäkomponentit

DigiBagissa tarjolla:

Lisätietoa avoimen tietokannan ja näkymien käyttöönotosta sekä Elämyskalenterin aikataulusta saa osoitteesta: linkedevents@turku.fi 

 

 

Digikannustin-hanke panosti paljon taustajärjestelmän ja laadukkaan datan kehittämiseen. Kun taustat saatiin kuntoon, oli aika miettiä, miten avoin tieto asiakkaalle tarjoillaan. Hanke halusi palvella Turun kaupungin lisäksi myös muita ympäristökuntia tarjoamalla helposti käyttöönotettavan näyttökerroksen, jonka saa muokattua pienellä vaivalla toimijan omaan brändiin ja visuun sopivaksi ja upotettua osaksi omaa julkaisujärjestelmää. 

Mitä kehitettiin?

  • Yksinkertainen listanäkymä React-komponenttina, jonka toimija voi upottaa sivuilleen  
  • Koko sivun kalenterinäkymä React-komponenttina, jonka toimija voi upottaa sivuilleen. 
  • Pohja yhteiselle alueelliselle Elämyskalenterille, jossa käytetään React-komponentteja ja näytetään Varsinais-Suomen toimijoiden sisältöjä kattavasti. 

Näkymiin haetaan sisältöä Linked Events -rajapinnasta. Näkymiin voi näin ollen suodattaa kaikkea sitä sisältöä, mitä avoimeen tietokantaan on viety. Näitä voivat olla vaikkapa alueelliset tapahtumat, urheiluseurojen liikuntaharrastukset, yrittäjille suunnatut verkostoitumistapahtumat tai esimerkiksi syksyllä alkavat kansalaisopiston kurssit. Kaikki riippuu siitä, kuinka innokkaasti eri toimijat vievät tietojaan avoimeen tietokantaan tarjolle.  

Turun seudun nykyinen tapahtumakalenteri on tarkoitus korvata vuoden 2022 aikana uudella elämyskalenterilla. Elämyskalenterin etusivulla tullaan käyttämään näitä hankkeen kehittämiä näkymiä. Niinpä kalenterinäkymät on stailattu tulevan elämyskalenterin visuun sopiviksi. Näkymistä on saatavilla myös ns. White Label -versiot, eli hyvin simppelit (mustavalko-)versiot, joita toimijat voivat helposti muokata omaan visuaaliseen ilmeeseensä sopiviksi.  

Kenelle? 

Toivotamme erityisesti kaikki lähikunnat tervetulleiksi käyttämään samaa tietokantaa ja kalenterinäkymiä! Kuntien lisäksi kuka tahansa voi ottaa React-näkymät käyttöön pienellä vaivalla.  

Mikä tästä tekee ainutlaatuisen? 

Näkymät ovat alustariippumattomasti toteutettuja, eli ne voi upottaa osaksi omaa verkkosivustoa – onpa kyseessä sitten Drupal- tai WordPress-julkaisujärjestelmä tai periaatteessa mikä muu tahansa. 

Ne toimivat erinomaisesti yhteen Varsinais-Suomen Linked Events -tietokannan ja avointen rajapintaratkaisujen kanssa. Lisäksi tieto on laadukasta ja helposti liikuteltavissa eri sovellusten välillä.