Kustannustehokasta yhteiskehittämistä

Millainen on moderni, saavutettava, tietoturvallinen, helppokäyttöinen, houkutteleva ja kustannustehokas kunnan verkkopalvelu?

Olemme kulkeneet pitkän tien siitä, kun kunnan kotisivuilta löytyi logo, muutama puhelinnumero ja kymmenkunta alasivua höystettynä parilla gif-animaatiolla ja pikselöityneellä kuvalla.

Nykyisin ainakin isompien kuntien verkkopalvelut ovat satojatuhansia alasivuja ja sivustoja kattavia kokonaisuuksia, jotka saattavat sijaita useilla eri julkaisualustoilla. Sivustot rakentuvat perinteisten sisältösivujen lisäksi erilaisista moduuleista ja komponenteista, rajapinnoista ja käyttöliittymäelementeistä sekä mahdollisesti lukuisista ponnahdusikkunoista, joiden viidakossa asiakas seikkailee. Sen lisäksi kansalliset ja kansainväliset saavutettavuus- ja tietoturvavaatimukset ohjaavat sivustojen rakentamista.

Olemme halunneet Digikannustin-hankkeiden myötä helpottaa osaltamme muiden kuntien työtä tarjoamalla ratkaisujaesimerkiksi palvelutietojen näyttämiseen, kunnille sopivan hakukoneen rakentamiseen tai ontologioiden käyttämiseen. Kaikki oppimme ja niihin liittyvät Github-koodit löytyvät omista DigiBageistaan asiayhteydestä.

Lue lisää mitä opimme modulaarisen verkkosivustomallin tarkastelusta ja miksi päädyimme kehittämään keskitettyä hakuratkaisua.